Hlavní obsah

Strach o Bonyho! Swansea nechce svou hvězdu pustit do Afriky kvůli ebole

Zatímco Manchester City nechce bránit Yayovi Tourému v reprezentování Pobřeží slonoviny, jeho krajan Bony Wilfried zřejmě místo cesty na kvalifikační duel afrického šampionátu zůstane na Ostrovech. Jeho zaměstnavatel, velšský celek Swansea, je ostře proti tomu, aby jeho útočník odcestoval v listopadu na utkání v Sieře Leone, kde je zvýšené riziko nákazy ebolou.

Foto: Rebecca Naden, Reuters

Bony Wilfried odchází kolem trenéra Swansea Garryho Monka do kabiny.

Článek

„Zaplatili jsme za Wilfrieda hodně peněz a musíme si hlídat svou investici. Naši kluboví lékaři s ním proberou, co je teď nejdůležitější," uvedl pro list The Mirror manažer Swansea Gary Monk. „Nejsem tu od toho, abych hráčům zakazoval reprezentovat svou zemi, ale když máte aktivum jako je toto (Bonyho Wilfrieda - pozn. red.), odpovědnost leží na nás, nikoli na jeho zemi nebo federaci," vysvětloval Monk. „Hráči to musejí pochopit. Wilf je chytrý kluk," dodal.

Někdejší útočník Sparty přestoupil do Swansea z nizozemského Arnhemu za 12 miliónů liber. V létě se hovořilo o zájmu Liverpoolu získat Bonyho jako náhradu za Luise Suaréze, přičemž velšský klub měl inkasovat 20 miliónů liber (asi 700 miliónů korun). Z přestupu však sešlo a Liverpool nakonec angažoval Maria Balotelliho.

Jak upozorňuje The Mirror, ze 4500 dosavadních obětí nemoci bylo hned 1200 v Sieře Leone a za poslední týden bylo ohlášeno 425 nových případů nákazy.

Reklama

Související témata: