Hlavní obsah

Neuvěřitelné drama v Premier League. Jsem stále v šoku, přiznal Gerrard po bláznivém duelu

Takové drama Premier League dlouho nepamatuje. Čtyři góly v posledních osmi minutách, tři v nastavení, žalostný Balotelli a smolař Caulker. To vše nabídl nedělní duel anglické ligy mezi fotbalisty Queens Park Rangers a Liverpoolu. Hostující Reds dokráčeli v 95. minutě k šťastné výhře, na kterou jen tak nezapomenou.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Liverpoolští záložníci Raheem Sterling a Steven Gerrard (č. 8) slaví vítězný gól na hřišti QPR.

Článek
Fotogalerie

Liverpool přežil zejména v první půli řadu šancí Jezdců a v 67. minutě sám udeřil. Sterling byl faulovaný na pravé straně nedaleko pokutového území. Mladý záložník, který podal v zápase velmi dobrý výkon, na nic nečekal a balón rychle posunul na Johnsona, jehož pas nešťastně srazil za záda brankáře McCarthyho specialista na vlastní góly Richard Dunne. Pětatřicetiletý obránce si vstřelil už desátou vlastní branku v anglické lize a v této statistice vede.

Velkou pochvalu však zasloužil Sterling, jehož bystrost po utkání ocenil i Brendon Rodgers. "Jeho chytrost vedla k prvnímu gólu," připomněl kormidelník Liverpoolu.

Na Loftus Road zavládla ponurá atmosféra. Kdo z fanoušků však propadl skepsi a odešel ze stadiónu dříve, musel hořce litovat. Přišel totiž o neuvěřitelně bláznivou koncovku. Vše začalo v 87. minutě. Austin narazil hlavou Vargasovi a ten zblízka vyrovnal. V poslední minutě vyrazili hosté do brejku. Gerrard předal míč Coutinhovi, který se hezky uvolnil a s pomocí teče nasměroval po zemi balón k levé tyči. Stále však nebyl všemu konec! S porážkou se nehodlal smířit Vargas, který v 92. minutě po rohu znovu srovnal.

Když už to vypadalo, že se oba celky smíří s remízou 2:2, vyrobili Jezdci obrovskou hrubici při vlastní standardní situaci. Liverpool vyrazil do rychlého brejku, Sterling obdržel parádní balón do uličky a jeho gólovou přihrávku na zcela volného Balotelliho si tentokrát srazil do vlastní brány domácí stoper Steven Caulker. Liverpool tak vydřel vítězství 3:2.

Rodgers bránil Balotelliho

"Jsem stále v šoku, abych byl upřímný," řekl v rozhovoru po utkání pro Sky Sports kapitán Reds Steven Gerrard. "Neměli bychom si na co stěžovat, kdybychom dneska odešli ze hřiště s prázdnou. Náš výkon se musí zlepšit," přiznal.

S jeho hodnocením souhlasil i trenér Rodgers, kterého tříbodový zisk pochopitelně těšil. "Vím, že hráči nebudou spokojeni s tím, jak dnes hráli. Měli jsme dnes velké štěstí. Ukázali jsme velký charakter, QPR si ale rozhodně nezasloužili prohrát," potvrdil Rodgers.

Vlna kritiky se po utkání snesla na italského útočníka Maria Balotelliho, který se zatím marně snaží dostat do pohody. Na hřišti QPR podal žalostný výkon, gól nedal ani takřka do prázdné brány.

Fanoušci, kteří očekávali, že střelecky nahradí uruguayského snajpra Luise Suáreze, jsou zatím zklamaní. "Luis je nenahraditelný. On je skutečně prvotřídní talent. Mario tady není, aby ho nahradil. Je to skvělý kluk. Jsem rád, že s ním můžu pracovat. Chce se zlepšovat. Tvrdě pracuje a to je pro mě nejdůležitější," citoval server goal.com kouče Liverpoolu.

Reklama

Související témata: