Hlavní obsah

Reprezentační trenéři se mnou nekomunikují, hráče vrací zraněné, posteskl si Mourinho

Až na jedinou výjimku v osobě manažera anglického týmu Roye Hodgsona jsou ostatní reprezentační trenéři stejní. Ani jeden z nich se nebaví s koučem Chelsea Josém Mourinhem, kterému vadí, že se pak do kádru Blues vrací zranění hráči. Portugalec proto nabádá k lepšímu dialogu mezi kluby a reprezentacemi.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Manažer fotbalistů Chelsea José Mourinho.

Článek

Nejlepší střelec Chelsea Diego Costa, který v posledních týdnech bojuje se svalovým zraněním, odehrál za Španělsko dva zápasy evropské kvalifikace, ale za Blues nemohl v sobotu nastoupil v anglické lize proti Crystal Palace a v úterý bude absentovat i proti Mariboru v Lize mistrů.

"Ze všech národních týmů jsem měl jediný telefonát s (trenérem Anglie) Royem Hodgsonem. Pouze on mě osobně kontaktoval, máme spolu korektní vztah," řekl Mourinho.

"Bolí to, když pustíte hráče v dobré kondici a vrátí se vám ve špatném stavu. Nic s tím nemůžete udělat," konstatoval jednapadesátiletý Portugalec, který vede i českého reprezentačního brankáře Petra Čecha.

Vedle Costy se do Londýna vrátili se zdravotními problémy také Němec André Schürrle, Brazilec Ramires či Nigerijec John Obi Mikel. Všichni čtyři zřejmě zmeškají minimálně duel s Mariborem.

Reprezentaci nezakazuje

"Nejsou žádné zákony k ochraně hráčů. Je to o mentalitě národních týmů a jejich trenérů. Záleží na každém jednotlivci, zda bude s hráči zacházet správně, nebo sobecky," prohlásil Mourinho.

"Neříkám hráčům, aby nikam nejezdili nebo předstírali, že jsou zranění. Chceme, aby naši fotbalisté byli úspěšní v reprezentacích, ale tohle je problém, který není v našich rukou," doplnil kouč Chelsea.

Příkladnou komunikaci prý měl s bývalým koučem Chorvatska Igorem Štimacem, když v Realu Madrid trénoval Luku Modriče. "Míval jsem s ním tři telefonáty týdně," vzpomínal Mourinho. "Doufám, že pokud se do dvaceti let stanu reprezentačním trenérem, budu mít dobré podmínky, abych se mohl chovat správně ke klubům," dodal rodák ze Setúbalu.

Reklama