Hlavní obsah

Žádná rivalita. Courtois vděčí parťákovi Čechovi za užitečné rady

Belgický gólman Thibaut Courtois má se svým kolegou z Chelsea Petrem Čechem velmi korektní vztah. Ačkoliv je dvaadvacetiletý mladík od začátku letošní sezóny jasnou jedničkou v brance Blues, i nadále se trpělivě učí a naslouchá radám o deset let staršího Čecha. Ten naposledy Courtoisovi poradil, jak si v tvrdé anglické lize lépe chránit hlavu a předejít tak vážnějším zraněním.

Foto: Tim Ireland, ČTK/AP

Fraizer Campbell (vlevo), jediný hráč Crystal Palace, který v ligovém souboji vyzrál na Thibauta Courtoise v brance Chelsea.

Článek

Courtois, který se s největší pravděpodobností objeví v brance Chelsea i v dnešním utkání Ligy mistrů s Mariborem, utrpěl zranění ucha na začátku října v utkání s Arsenalem. Po srážce s Alexisem Sánchezem musel vystřídat a preventivně zamířit do nemocnice.

Čech, který v roce 2006 utrpěl po souboji se Stephenem Huntem z Readingu frakturu lebky a od té doby hraje v ochranné helmě, proto svému kolegovi rychle poradil, jak se na ostrovech lépe chránit.

Chraň se ramenem, poradil Čech mladíkovi

„Petr se mě snažil hned po zápase zkontaktovat, ale nemohl jsem brát telefony, tak mi alespoň napsal zprávu. Říkal mi, že v Premier League chodí někteří útočníci do soubojů hodně tvrdě a důrazně. Je důležité chránit si hlavu a někdy jít dříve na zem nebo se ochránit ramenem. Bylo to od něj hezké," uvedl Courtois na oficiálních stránkách Blues.

Thibaut Courtois se ze zranění rychle otřepal, v reprezentační pauze dvakrát hájil belgickou branku a o víkendu byl u výhry Blues 2:1 na hřišti Crystal Palace. „To, co se stalo v souboji s Arsenalem, byla smůla. Nijak mě to v příštích zápasech neovlivní, budu dělat to samé, co předtím. Na mé chování na hřišti to nebude mít žádný vliv," tvrdí belgický gólman.

„Ve velkém týmu se pokaždé musíte vypořádat s obrovským tlakem. Vím, že Petr Čech teď sedí na střídačce a spousta lidí se tomu diví. Já se však snažím tvrdě pracovat a pomáhat týmu vyhrávat. Je to to samé, co jsem dělal v Atlétiku," dodal Courtois.

Reklama

Související témata: