Hlavní obsah

Záhadný zdravotní stav Diega Costy. Útočník bude Chelsea chybět i proti United

Londýn/Praha

S trumfem Chelsea pro tuhle sezónu to není jen tak. Stav Diega Costy je záhadný, jak píšou některá britská média. A hlavně je hvězda, za kterou Blues dali Atlétiku Madrid 32 miliónů liber, nepoužitelná pro nejbližší těžkou ligovou bitvu s Manchesterem United (v neděli od 17.00).

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Diego Costa jásá po gólu Chelsea proti Arsenalu. Proti United s největší pravděpodobností bude chybět.

Článek

Až se zpožděním vyšlo najevo, že útočník musel strávit nějakou dobu v nemocniční péči poté, co se vrátil z akce se španělským národním týmem. Úřadující mistři Evropy při ní prohráli na Slovensku 1:2 a zvítězili v Lucembursku 4:0.

Costa chyběl na hřišti při vítězstvích Chelsea v nejvyšší domácí soutěži proti Crystal Palace (2:1) i v Lize mistrů proti Mariboru (6:0). A ani pořádně netrénoval. O co šlo, není tak úplně jasné. Costovy trable s třísly jsou známé, k tomu ale přibyla záhadná nemoc. I proto v minulých dnech poněkud narostla Mourinhova nevrlost. V jejím rámci se v minulých dnech vyjádřil, že trenéři národních týmů s ním patřičně nekomunikují.

Na hrot Mourinho asi pošle Drogbu

Teď ho zjevně naštvalo, v jakém stavu se z reprezentační akce vrátil Diego Costa, který dal v dresu Chelsea v této sezóně deset gólů. „Těžký žaludeční problém,“ označují zpětně Costovu záležitost britská média.

Mourinho řeší, koho postaví místo šestadvacetiletého útočníka. Loic Rémy má po Mariboru problém s třísly. Provizorně by mohl být nasazen Andre Schürrle, ale spíše to vypadá, že na hrotu útočných operací Chelsea na Old Trafford bude šestatřicetiletý Didier Drogba, i když stále není v optimální kondici po trablech s kotníkem.

"Před podpisem smlouvy jsem nehrál dva tři měsíce a pak jsem měl zranění. Ale něco už jsem odtrénoval, abych se dostal zpět do plné formy. Je na trenérovi vybrat, kdo začne proti Manchesteru United, ale pokud jste hráč, tak jak byste se cítili, kdyby se vám dostalo šance hrát na Old Trafford? Budete mít radost," reagoval podle serveru dailymail Drogba na možnost hrát v základu ve sledované bitvě.

Reklama