Hlavní obsah

Manchester Utd. - Chelsea 1:1Na Old Trafford zářili brankáři, Van Persie v nastavení zremizoval duel s Chelsea

MinutaMin. Tým Hráč Akce
53. Drogba 0 : 1
90. Van Persie 1 : 1
Záznam online reportáže

Manchester
Aktualizováno

Fotbalisté Chelsea zůstávají i po devíti zápasech anglické Premier League jediným dosud neporaženým týmem soutěže. Svěřenci kouče Josého Mourinha sice měli ve šlágru 9. kola na Old Trafford proti domácímu Manchesteru United blízko ke třem bodům, ale ve čtvrté minutě nastavení vyrovnal na konečných 1:1 Robin van Persie. Tou dobou už hosté hráli bez vyloučeného beka Branislava Ivanoviče.

Foto: Phil Noble, Reuters

Útočník Manchesteru United Robin van Persie (vpravo) se raduje z vyrovnávací branky proti Chelsea v nastaveném čase.

Článek
Fotogalerie

Nedělní klání na Old Trafford bylo specifické hlavně pro oba trenéry. Domácího Louise van Gaala i Josého Mourinha pojí dlouholeté přátelství, oba na přelomu tisíciletí spolupracovali v Barceloně. V dresu Manchesteru chyběl potrestaný Rooney i Kolumbijec Falcao, Chelsea nemohla nasadit zraněné útočníky Costu s Rémym. Oba kouči se po vyrovnaném zápase museli spokojit s jedním bodem, na kterém měli lví podíl hlavně brankáři.

Ve čtvrté minutě o sobě dal poprvé vědět Van Persie, který poprvé zaměstnal Courtoise, jenž znovu dostal přednost před Čechem. Po 23 minutách už Belgičan vytasil první výtečný zákrok, když tváří v tvář znovu vychytal nizozemského útočníka. Chelsea hrozila z rychlých brejků, gólovku měl na noze těsně před poločasovou pauzou Drogba, ale skvělý zákrok předvedl na druhé straně i De Gea.

Skóre se poprvé měnilo až po přestávce. V 54. minutě nejprve domácí gólman lapil tutovku Hazarda, aby z následného rohového kopu inkasoval po přesně umístěné hlavičce Drogby. Ten nastoupil k 350. duelu v dresu Blues a toto jubileum oslavil vedoucím gólem. Útočník z Pobřeží slonoviny se v anglické nejvyšší soutěži trefil poprvé od března 2012.

Manchester musel dohánět ztrátu a místy si vytvářel velký tlak, ale bez gólové tečky. Ta mohla přijít jedenáct minut před koncem, jenže souboj Van Persie versus Courtois opět vyzněl pro brankáře Blues.

Rudým ďáblům nakonec pomohl zadák Chelsea Ivanovič. V 92. minutě fauloval u rohového praporku Di Maríu, po druhé žluté kartě musel předčasně pod sprchy a z následné standardky United vyrovnali. Fellainiho hlavičku ještě Courtois vyrazil, ale na následnou důraznou dorážku Robina van Persieho už byl krátký. Chelsea tak po remíze 1:1 z Old Trafford drží první příčku Premier League se čtyřbodovým náskokem na Southampton, Manchester United je osmý.

Mourinha štvalo vyrovnání

"Kdybych řekl to, co mi leží na srdci, dostal bych se do problémů," uvedl rozhořčený kouč Chelsea José Mourinho k závěrečným minutám zápasu. Svůj tým za výkon ale pochválil. "Odehráli jsme fantastický zápas. Není jednoduché hrát proti Manchesteru, který je velmi kompaktní v obraně."

Louis Van Gaal na druhé straně s chválou šetřil. "Stále stejná písnička. Vypracovali jsme si mnoho šancí, ale nedotáhli jsme je. Mohli jsme vyhrát, ale tohle říkám téměř po každém zápase," konstatoval.

Newcastle poprvé vyhrál venku

Tottenham začal proti Newcastlu velmi slibně a od 18. minuty vedl po trefě Adebayora. Jenže hned zkraje druhé půli vyrovnal Ameobi, který byl na hřišti jen šest vteřin a obrat hostů dokonal v 58. minutě Ayoze Pérez. United se poprvé v nové sezóně Premier League radovali z venkovního vítězství.

Z tříbodového zisku se v neděli těšil i Everton. Na hřišti Burnley se dvakrát prosadil Kamerunec Eto´o, jednou pak skóroval belgický útočník Lukaku.

Anglická Premier League, 9. kolo:
Manchester United - Chelsea 1:1 (90+4. Van Persie - 53. Drogba)
Burnley - Everton 1:3 (20. Ings - 4. a 85. Eto'o, 29. Lukaku)
Tottenham - Newcastle 1:2 (18. Adebayor - 46. Ameobi, 58. Pérez)
Získají fotbalisté Chelsea v letošní sezóně Premier League mistrovský titul?
Ano
67,5 %
Ne
32,5 %
Celkem hlasovalo 5872 čtenářů.

Reklama

Související témata: