Hlavní obsah

Rozhodčí zase byli proti nám, soptil Mourinho po remíze v Manchesteru

Manchester

Fotbalisté Chelsea sice zůstávají po devíti kolech jako jediný neporažený tým Premier League, ale v nedělním šlágru na Old Trafford měli Blues zvítězit. Myslí si to kouč londýnského celku José Mourinho, kterému se pranic nelíbilo vyloučení obránce Ivanoviče z 92. minuty, po kterém padla vyrovnávací branka Robina van Persieho. Duel nakonec skončil 1:1.

Foto: Profimedia.cz

Manažer Chelsea José Mourinho (vpravo) gestikuluje po vyloučení obránce Ivanoviče v nedělním šlágru 9. kola Premier League na Old Trafford.

Článek
Fotogalerie

Závěrečné minuty byly hodně vypjaté. Ivanovič fauloval u rohového praporku Ángela di Maríu a po druhé žluté kartě musel předčasně pod sprchy. Argentinec následně rozehrál standardní situaci, po které ještě brankář Courtois vytáhl nebezpečnou hlavičku Fellainiho, ale na dorážku Van Persieho už nedosáhl.

Mourinhovi se verdikt rozhodčího Phila Dowda pranic nelíbil. „Červená? Čekal jsem, že to přijde. Když vám teď řeknu, co mám na srdci, budu mít akorát problémy. Nechci o tom incidentu Ivanoviče mluvit. Když už se mám vyjádřit k našemu vyloučení, musím zmínit i několik dalších verdiktů, které byly nařízené proti Chelsea," tvrdil Mourinho po nedělním zápase na Old Trafford.

Portugalec se domníval, že Chelsea měla v utkání kopat pokutový kop. Jenže píšťalka hlavního arbitra zůstala po souboji Smallinga s Ivanovičem němá. A nezdála se mu ani další rozhodnutí sudích. „Penalta byla podle mě jasná. Ale už jsem mluvil příliš. Nechci se dostat do potíží," láteřil trenér Blues, jehož svěřenci v nedělním duelu posbírali celkem sedm žlutých karet.

Poté zkušený kouč vyzdvihl výkon celého týmu. „Odehráli jsme fantastický zápas, proti United to není nikdy snadné. Přestože jsme měli několik dalších možností, hlavně tu Hazarda, další gól už jsme nedali. Ale na své hráče jsem pyšný," tvrdil Portugalec a ocenil i přínos Didiera Drogby. „Nebyl ani pořádně schopný trénovat, natož vydržet 90 minut. S jeho výkonem jsem absolutně spokojený," dodal Mourinho.

Van Gaal: Můžeme hrát ještě lépe

Jeho kamarád a protějšek na lavičce Manchesteru Louis van Gaal byl přesvědčený o tom, že si domácí zasloužili alespoň bod. „Náš tým ukázal bojovného ducha. Nejvíc mě potěšilo, že jsme dokázali srovnat, přestože se pro nás zápas nevyvíjel dobře. Oba brankáři skvěle chytali a pro střelce to nebylo jednoduché," zmínil se nizozemský kouč o fantastických výkonech Thibauta Courtoise v brance Blues, ale také jistého Španěla Davida De Gey na protější straně.

Rudí ďáblové ztrácí po devíti kolech na vedoucí Chelsea v tabulce deset bodů. „Řekl jsem hráčům, že dnes měli vyhrát, protože na to měli. Nestalo se, naše chyba. Ale hráli jsme velmi dobře proti nejlepšímu týmu v Anglii, což je dobré znamení. Stále mám ale pocit, že můžeme hrát ještě lépe," uzavřel Van Gaal.

Získají fotbalisté Chelsea v letošní sezóně Premier League mistrovský titul?
Ano
67,5 %
Ne
32,5 %
Celkem hlasovalo 5872 čtenářů.

Reklama

Související témata: