Hlavní obsah

Exsparťan Bony Wilfried odhalil, kvůli komu ukázal triko s nápisem „Odpočívejte v pokoji“

Swansea

Díky dvěma brankám někdejšího útočníka pražské Sparty Bonyho Wilfrieda dokázalo Swansea porazit v 9. kole Premier League Leicester. Pro pětadvacetiletého reprezentanta Pobřeží slonoviny to byl zápas důležitější než ostatní. V sezóně, v níž se mu zatím nedařilo úplně podle představ, poprvé zaznamenal v jednom utkání dva góly. Svou druhou brankou se pak stal nejlepším střelcem Swansea v anglické nejvyšší soutěži v historii, když překonal svého někdejšího spoluhráče Michua. Po zápase pak prozradil, proč v minulém utkání odkryl tričko s nápisem „Odpočívejte v pokoji“.

Foto: Darren Staples, Reuters

Útočník Swansea Bony Wilfried vytahuje po skórování dres a ukazuje na svém tričku dvě fotografie s nápisem "Odpočívej v pokoji".

Článek

Na Bonyho Wilfrieda, který v letech 2008 - 2011 oblékal dres pražské Sparty, se během loňské sezóny pěla chvála odevšad. Ve své premiérové sezóně ve velšském klubu se stal s 25 góly ve všech soutěžích nejlepším střelcem týmu a začalo se spekulovat, který z předních anglických týmů po něm sáhne.

Nakonec však zůstal ve Swansea a start letošní sezóny se mu ne úplně vydařil. Na svůj premiérový zásah si musel počkat až do začátku října, do 7. kola. A mezitím si prožil i své první vyloučení v Anglii, v prohraném utkání se Southamptonem.

Od své první trefy proti Newcastlu se už ale prosazuje pravidelně. Jeden gól zaznamenal i proti Stoke, když se prosadil z penalty. Po skórování si vytáhl dres a ukázal tričko, na kterém byly dvě fotografie a nápis „Odpočívejte v pokoji".

Vzpomínka na kamarády

„Nedávno jsem ztratil dva kamarády a tohle byl můj způsob, jak jim dát sbohem. Zemřeli před dvěma týdny a pro mě bylo to rozloučení hodně důležité. Oba byli hodně nemocní a já své góly věnuji jim," prozradil pro Daily Telegraph Bony Wilfried.

Proměněná penalta k vítězství nad Stoke nevedla (1:2), až dva zásahy na domácím hřišti proti Leicesteru přinesly vítězství. Obávaný kanonýr z minulé sezóny se tak začíná probouzet, v posledních třech zápasech nastřílel čtyři branky. A fanoušci Swansea si oddechli, na výhru čekali už dlouhých pět zápasů.

Kouč Swansea Garry Monk si práci Bonyho Wilfrieda, který v loňském ročníku nastřílel v lize 16 branek, pochvaloval i přesto, že útočník v úvodu probíhající sezóny góly nezaznamenával. „Jsem si vědom, že přínos pro tým je u nich (útočníků) posuzován podle toho, kolika gólů dosáhnou, ale i když góly nestřílel, pořád byl pro tým přínosný, a to je důležité," řekl Monk pro BBC.

Nastřílí Bony Wilfried v probíhajícím ročníku Premier League víc než 16 gólů, které zaznamenal v minulé sezóně?
Ano, nastřílí jich víc než 16
83,3 %
Trefí se přesně šestnáctkrát
3,1 %
Ne, prosadí se méněkrát
13,6 %
Celkem hlasovalo 9360 čtenářů.

Reklama

Související témata: