Hlavní obsah

Stupidní reakce, ulevil si Van Gaal na adresu krajana Van Persieho

Z vyrovnávací trefy byl v takovém transu, že ze sebe serval dres a vyhodil ho do vzduchu. „Stupidní reakce,“ vyčetl kouč Manchesteru United Louis van Gaal svému krajanovi Van Persiemu úlet, na který samozřejmě doplatil žlutou kartou. Pro třiašedesátiletého trenérského diktátora Van Gaala počin neomluvitelný, i když šlo o gól ve čtvrté minutě nastavení, který navíc jeho týmu zachránil remízu v duelu s lídrem Premier League, dosdu nepoženou Chelsea.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Útočník Manchesteru United Robin van Persie se navléká dres po oslavě své vyrovnávací branky v duelu s Chelsea.

Článek

Mohl se někdo divit, že se Van Persie před nabitými ochozy Old Trafford neovládl? Že nejprve slavil vyrovnávací gól se spoluhráči a pak euforii korunoval vysvlečením dresu? Že ho dokonce vyhodil do vzduchu?

„Samozřejmě že pravidla znám, pochopitelně že vím, že ze sebe nesmím dres svléknout, ale byla to taková exploze radosti, že jsem se v ten moment neovládl," doznával nizozemský střelec, že se nechal strhnout všeobecnou euforií, která na stadiónu propukla.

Vždyť už málokdo očekával, že by se domácím Rudým ďáblům podařilo v konfrontaci s Chelsea zachránit alespoň nerozhodný výsledek a on to přesto dokázal. Třetí trefou v ligové sezóně...

„Byl to prostě tak fantastický moment, že jsem na pravidla v tu chvíli úplně zapomněl," přiznal. „Měl jsem i kus štěstí, protože balón mně spadl přímo na nohu," netajil.

Pravidla musí mít hráč na paměti, zdvihá Van Gaal prst

„Hráč může prožívat jakékoli emoce a být sebevíc nadšený, ale přitom musí mít na paměti pravidla. Není chytré ze sebe stahovat dres, když ví, že bude následovat žlutá karta," vyčetl Van Gaal zachránci svého týmu.

„Jenže ten gól byl výjimečný. Už proto, že natáhl naši sérii ligových utkání bez prohry na čtvrtý zápas, hlavně však proto, že nám v duelu s Chelsea zajistil bod, který jsme si zasloužili," namítal Van Persie, podle něhož je na hře a výkonech jeho Manchesteru United patrný neustálý pokrok.

„Nedělní zápas s Chelsea ukázal, že jsme už schopni konkurovat nejlepším mužstvům v Anglii a jsem přesvědčen, že i v nadcházejícím derby s Citizens to potvrdíme," nechal se jedenatřicetiletý nizozemský legionář slyšet po utkání. „Jsme den ode dne lepší, neustále se zlepšujeme a brzy přijde čas, kdy budeme zase konkurovat nejlepším evropským týmům," vysvětloval Van Persie euforii, kterou prožíval po vyrovnávacím gólu a jež nebyla trenérovi Van Gaalovi po chuti.

Jak dopadne víkendový šlágr mezi Manchesterem City a Manchesterem United?
Zvítězí domácí Citizens
49,2 %
Zápas skončí remízou
17,1 %
Tři body vybojují Rudí ďáblové
33,7 %
Celkem hlasovalo 7580 čtenářů.

Reklama