Hlavní obsah

Outsider ze čtvrté ligy trápil Chelsea. Čech si ale vysloužil od Mourinha kompliment

Pro malé městečko na západě Anglie to byl obrovský svátek. Shrewsbury, které nastupuje až ve čtvrté nejvyšší soutěži, přivítalo v rámci osmifinále Ligového poháru vedoucí celek Premier League londýnskou Chelsea a očekával se snadný postup favorita. Jenže kdo z diváků na stadión s desetitisícovou kapacitou sehnal na zápas vstupenku, byl nesmírně překvapen. A mile, neboť domácí se vybičovali k výtečnému výkonu a Blues řádně zatápěli.

Petr Čech inkasuje gól ve Shrewsbury.

 
Článek
Fotogalerie

Počtvrté v sezóně dostal důvěru v brance Petr Čech a ani on tak náročné utkání nečekal. Chelsea v úvodních pětačtyřiceti minutách marně dobývala bránu protivníka a ve Shrewsbury tak bylo zaděláno na hodně zajímavou druhou půli.

Krátce po změně stran však hosté přece jen udeřili zásluhou zkušeného Drogby. "My jsme se v první půli na těžkém terénu hledali, ale po přestávce jsme zlepšili pohyb, vytvořili si převahu a vstřelili jsme branku," řekl Petr Čech na svých oficiálních internetových stránkách.

Chelsea každou odehranou minutou kráčela za postupem, ovšem v 77. minutě pro ni přišel šok. Střídající Andrew Mangan po rohu překonal Čecha a schylovalo se k senzaci.

Čech: Ztížili nám to

Chelsea však v závěrečných minutách odmítla překvapení. V 81. minutě si vstřelil vlastní gól stoper Grandison a Chelsea mohla slavit účast ve čtvrtfinále.

"Jsme spokojeni s postupem. To byl jediný cíl a splnili jsme ho," uvedl Čech a ocenil výkon houževnatého soupeře i atmosféru v hledišti. "Pro Shrewsbury to byl obrovský svátek, zápas sezóny. Na atmosféře to bylo vidět a nakonec i na výkonu domácích hráčů, kteří se vyhecovali a podali výkon na hranici svých možností. Ztížili nám to, o postup jsme museli tvrdě bojovat," přiznal český reprezentační gólman.

Vedle Čecha se v sestavě objevil i Nigerijec John Obi Mikel, který taktéž vysedává spíše na lavici náhradníků. Oba borce trenér José Mourinho po utkání pochválil. "Oba jsou v klubu řadu let a chtěli hrát v neděli na Old Trafford. Nehráli, dnes ale nastoupili a byli fantastickým příkladem profesionality," liboval si portugalský kouč na oficiálním webu Chelsea.

Reklama

Související témata: