Hlavní obsah

Černý týden Citizens před derby s United. Polykají tři ztráty v řadě a zranění klíčového hráče

Manchester

Nečekaný výsledek se ve středu večer zrodil na Etihad Stadium v Manchesteru. Domácí Citizens ukončili své putování Ligovým pohárem už v osmifinále. Stopku jim vystavili fotbalisté Newcastlu, kteří po trefách Aaronse a Sissoka vyhráli 2:0. Obhájce titulu nedokázal vyhrát už třetí duel v řadě ve třech různých soutěžích a před víkendovým derby s United má pořádné starosti. Navíc přišel o klíčového hráče Davida Silvu, který ze zápasu s Magpies odstoupil již po osmi minutách hry.

Foto: Darren Staples, Reuters

Moussa Sissoko (třetí zprava) z Newcastlu slaví se spoluhráči gól na hřišti Manchesteru City v osmifinále Ligového poháru.

Článek
Fotogalerie

"Nehráli jsme příliš dobře. Inkasovali jsme dva laciné góly a sami jsme neproměnili šance," povzdechl si na oficiálním webu Citizens trenér Manuel Pellegrini, který se musel smířit s tím, že jeho tým triumf v Ligovém poháru neobhájí.

"Myslím si, že si Newcastle zasloužil vyhrát, ačkoliv jsme měli čtyři až pět příležitostí ke skórování," uznal chilský kouč.

Citizens prožili černý týden. Nejprve v Lize mistrů ztratili na půdě CSKA Moskva dvoubrankový náskok a z téměř vyhraného zápasu brali jen bod za remízu 2:2. Následně v Premier League podlehli domácímu West Hamu 1:2 a vše završili zmiňovanou porážkou s Newcastlem.

Stihne David Silva derby?

"Odehráli jsme tři podobné zápasy. V každém zápase jsme obdrželi dva góly a v každém jsme z nich jsme měli řadu šancí, které jsme neproměnili," truchlil Pellegrini.

Ponurou náladu v táboře Citizens ještě umocnila ztráta Davida Silvy, který ve středečním utkání proti Newcastlu nuceně střídal už v osmé minutě kvůli potížím s kolenem a jeho start v městské derby s Rudými ďábly je v ohrožení. "Uvidíme, jak to bude vypadat. Má problém s kolenem, ale nevím, jak moc je to vážné," řekl Pellegrini, který nasadil osmadvacetiletého Španěla do sestavy i přesto, že Citizens čeká v neděli prestižní duel s United.

"Nebyl žádný důvod, aby David nemohl proti Newcastlu nastoupit. Proti West Hamu jsme hráli v sobotu, měl tedy čtyři dny na regeneraci," uzavřel Pellegrini.

Jak dopadne nedělní šlágr v Premier League mezi Manchesterem City a Manchesterem United?
Vyhraje Manchester City
27,6 %
Utkání skončí nerozhodně
17,9 %
Zvítězí Manchester United
54,5 %
Celkem hlasovalo 3437 čtenářů.

Reklama

Související témata: