Hlavní obsah

Kanonýr Costa je po zranění zpátky, takže Mourinho si oddechl. Už má dva útočníky

Trenérovi leadera anglické Premier League se ulevilo. Španělský reprezentační útočník Diego Costa je konečně v pořádku a v ligovém duelu s Queens Park Rangers ho může kouč Chelsea José Mourinho nasadit. Hotový dar z nebes, neboť v posledních duelech si musel vystačit s Didierem Drogbou, neboť jak Loic Remy, tak John Obi Mikel se ocitli na marodce také. „Bylo skutečně těžké vystačit si jen s jedním útočníkem,“ přiznal Mourinho, že zmiňované absence ho limitovaly.

Foto: David W Cerny, Reuters

Martin Škrťel ze Slovenska (vlevo) si kryje míč před útočníkem Španělska Diegem Costou.

Článek

Už ke kvalifikačním duelům španělské reprezentace cestoval elitní snajpr Diego Costa hodně zdravotně nalomený. Však také Mourinho varoval, že není schopen zvládat tři zápasy během sedmi osmi dnů a nutně potřebuje odpočinek.

Jenže kouč Španělů Del Bosque novou akvizici Chelsea nijak nešetřil a Costu nasadil jak do utkání na Slovensku, tak i v Lucembursku. Následky pocítila Chelsea a sampozřejmě i Mourinho.

Costa, který nastřílel v nové sezóně v dresu Chelsea už devět gólů, se na Stamford Bridge vrátil a v dalších čtyřech zápasech vzhledem k zdravotním problémů hrát nemohl. A protože z kádru Blues vypadli postupně i Loic Remy a John Obi Mikel, nebyl trenér Mourinho v jednoduché situaci.

„Nemám problém s tím, aby hráči mého mužstva odjížděli na reprezentační srazy a nastupovali za své národní celky, ale na druhou stranu by měli reprezentační trenéři a lékaři přihlížet k jejich zdravotnímu stavu a dbát i na blaho hráčů," naznačil Mourinho, že mu nebylo dvakrát po chuti, že Diego Costa hrál na Slovensku celé utkání a v Lucembursku 82. minut. Do Londýna se vrátil s nataženými třísly, znavený a pro Chelsea nepoužitelný.

„Teď je pro nás dobrou zprávou, že je zpátky a mám ho k dispozici. Bylo těžké vystačit si jen s jedním útočníkem Drogbou, ale situaci jsme i tak zvládli. Teď mám v kádru alespoň dva a konstelace je tudíž mnohem lepší," pochvaloval si Mourinho před sobotním ligovým duelem s předposledním týmem tabulky Queens Park Rangers.

Reklama

Související témata: