Hlavní obsah

Mizérie Citizens nebere konce. Pellegrini běduje, v derby s Rudými ďábly bude zraněný Silva chybět

Manchester/Praha

Mizérie, kterou zažívá před městským fotbalovým derby kouč Manchesteru City Pellegrini, nebere konce. V týdnu vypadl se svým týmem z Ligového poháru, před nedělní konfrontací s Manchesterem United mu lékaři zvěstovali, že se zraněným Davidem Silvou nemůže v žádném případě počítat. A to je španělský legionář klíčovým mužem Citizens... „Bude nám chybět tři až čtyři týdny, což je velká ztráta. Zvláště vzhledem k těžkému programu, který nás čeká,“ přiznal Manuel Pellegrini.

Foto: Darren Staples, Reuters

Záložník Manchesteru City David Silva se svíjí v bolestech během osmifinále Ligového poháru s Newcastlem.

Článek

V neděli derby s Rudými ďábly, ve středu další díl Ligy mistrů s moskevským CSKA, příští sobotu další ligový duel s Queens Park Rangers. Ve třech nejbližších zápasech se bude muset chilský kouč na lavičce Manchesteru City docela určitě bez Davida Silvy obejít.

„Lékařská prohlídka potvrdila, že jeho problémy se zraněným kolenem jsou vážnějšího rázu, než se původně zdálo. Tři týdny nám bude scházet určitě. A dost možná, že i čtyři," naznačil, Pellegrini, že ani v dalším dějstvím Champions League s Bayernem Mnichov (25.11) by nemusel španělský fotbalista v sestavě figurovat.

Přitom Citizens nutně potřebují bodovat jak v Premier League, tak i v Lize mistrů. V domácí soutěži totiž ztrácí na vedoucí Chelsea po devíti odehraných kolech už šest bodů, ve skupině E Ligy mistrů, v níž dosud nevyhráli, figurují po třech utkáních na třetí nepostupové příčce. Na vedoucí Bayern Mnichov mají manko sedmi bodů, na druhý AS Řím ztrácejí dva.

„Krajně nepříjemné, že přicházím o klíčové osobnosti, protože David je velice důležitým hráčem naší sestavy," hořekoval před nedělním derby Pellegrini. „Máme ale široký kádr, takže se nabízí možnost těm, kteří na šanci čekali. Nezbude, než Silvu nahradit a já věřím, že toho jsme schopni."

Před konfrontací s Manchesterem United mu zvedlo náladu alespoň to, že může počítat jak s Nasrim, tak i s Yayou Tourém. „Nasri si už zahrál v Ligovém poháru s Newcastlem, v němž po devíti minutách střídal zraněného Silvu. Po operaci třísel se už cítí v naprostém pořádku, takže derby zvládne. A také Yaya Touré by mohl být k utkání připraven, neboť problémy s třísly nejsou tak vážné, jak se ještě před pár dny zdálo. Uvidíme ale v sobotu," utěšoval se kouč Citizens Manuel Pellegrini.

Jak dopadne nedělní šlágr v Premier League mezi Manchesterem City a Manchesterem United?
Vyhraje Manchester City
27,6 %
Utkání skončí nerozhodně
17,9 %
Zvítězí Manchester United
54,5 %
Celkem hlasovalo 3437 čtenářů.

Reklama

Související témata: