Hlavní obsah

Gerrardovi po sezóně vyprší smlouva v Liverpoolu. Ještě nekončím, ubezpečuje

Liverpool

Liverpool se po skončení soutěžního ročníku možná rozloučí s klubovou legendou Stevenem Gerrardem. Hráči po sezóně končí smlouva a zatím stále není jasné, zda bude prodloužena. „Nechci v létě končit kariéru, budu hrát dál. Uvidíme, jestli to bude v Liverpoolu nebo jinde. Bude záležet na rozhodnutí klubu,“ ujistil fanoušky čtyřiatřicetiletý fotbalista v rozhovoru pro britský list Daily Mail.

Foto: Phil Noble, Reuters

Kapitán Liverpoolu Steven Gerrard (vlevo) v diskuzi s útočníkem Mariem Balotellim v zápase s Hull City.

Článek

Zájem o setrvání populárního fotbalisty projevil Brendan Rodgers, trenér klubu z Anfield Road. Přestože jeho mužstvo v létě posílilo o devět nových hráčů, severoirský kouč stále vidí v Gerrardovi klíčovou postavu týmu.

Pokud Liverpool během dvou měsíců nezačne s hráčem komunikovat o prodloužení stávajícího kontraktu, může v rámci platných pravidel začít vyjednávat s jinými kluby.

Gerrard v Liverpoolu působí od svých devíti let. Všechna svá utkání v profesionálním klubovém fotbale odehrál za Reds, kde se vypracoval do role kapitána. V této sezóně zatím v devíti ligových zápasech vstřelil dvě branky. S národním týmem Anglie se v létě zúčastnil mistrovství světa v Brazílii, kde však Angličané vypadli už ve skupině.

Reklama

Související témata: