Hlavní obsah

Arsenal - Burnley 3:0Chelsea s Arsenalem nezaváhaly. Čech s Rosickým zůstali jen na lavičce

Londýn/Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Chelsea i Arsenalu úspěšně zvládli své domácí zápasy 10. kola anglické Premier League proti papírovým outsiderům. Kanonýři třemi góly v závěrečných dvaceti minutách porazili nováčka z Burnley 3:0, svěřenci Josého Mourinha přehráli díky Hazardově trefě z pokutového kopu 2:1 Queens Park Rangers. Čeští reprezentanti Tomáš Rosický s Petrem Čechem sledovali tříbodové zisky svých týmů jen z laviček náhradníků.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Útočník Newcastlu Ayoze Pérez překonává gólmana Liverpoolu Simona Mignoleta.

Článek

Lídr soutěže Chelsea se v zápase s QPR do vedení dostala ve 32. minutě, brazilský reprezentant Oscar se prosadil po přesném Fábregasově pasu. Španěl se v deseti zápasech této sezóny podílel na deseti brankách svého týmu, jednou sám skóroval a devětkrát si připsal asistenci.

Hosté dokázali v 62. minutě vyrovnat, Ferovu přízemní střelu za Courtoisova záda patičkou usměrnil Austin, jenž je s pěti brankami nejlepším střelcem QPR. "Blues" přesto dosáhli na osmou výhru v sezoně, čtvrt hodiny před koncem ve vápně fauloval Vargas a Hazard penaltu s přehledem proměnil. Belgický reprezentant se v Premier League k pokutovému kopu postavil poosmé a drží stoprocentní bilanci. Chelsea zůstává jediným neporaženým týmem v lize. Do její sestavy se po zranění vrátil Diego Costa a odehrál 78 minut

Arsenal vstřelil všechny tři branky proti Burnley v druhém poločase. V 70. minutě otevřel skóre Sánchez, o dvě minuty později na něj navázal obránce Chambers. Na konečných 3:0 upravil v nastavení svým sedmým gólem v sezoně znovu Sánchez. "Kanonýři" na domácím hřišti neprohráli už 23. utkání v řadě, Burnley zůstává poslední a na první výhru stále čeká.

Newcastle si vyšlápl na dalšího favorita

Po Tottenhamu v lize a Manchesteru City v Ligovém poháru si Newcastle United vyšlápl na dalšího favorita. Svěřenci kouče Alana Perdewa porazili Liverpool 1:0. Zasloužil se o to v 73. minutě střídající Ayoze Pérez.

Španělský útočník využil nedůrazu hostujícího obránce a krajana Alberta Morena, který si místo odkopu chtěl míč přiťuknout, učinil to ale tak nešťastně, že balón naservíroval přímo Pérezovi. Ten tak po Tottenhamu sestřelil vítězným gólem i Reds.

Newcastle se po slabším úvodu sezóny rozjíždí, v posledních třech zápasech neztratil bod. Liverpool dnešním zaváháním přerušil svou čtyřzápasovou sérii bez prohry.

Southamptonu dech nedochází

Southampton zvítězil díky Wanyamově brance ze třetí minuty na půdě Hullu 1:0 a v tabulce zůstává druhý o čtyři body za Chelsea. S pěti obdrženými brankami v deseti zápasech má nejlepší obranu v lize.

West Ham prohrával na hřišti Stoke už 0:2, zásluhou Valencii a Downinga však dokázal uhrát alespoň remízu a se 17 body je pátý. O skóre za Arsenalem a Manchesterem City, který má zápas k dobru.

Anglická fotbalová liga - 10. kolo:
Newcastle - Liverpool 1:0 (73. Pérez)
Arsenal - Burnley 3:0 (70. a 90.+1 Sánchez, 72. Chambers)
Chelsea - QPR 2:1 (32. Oscar, 75. Hazard z pen. - 62. Austin)
Everton - Swansea 0:0
Hull - Southampton 0:1 (3. Wanyama)
Leicester - West Bromwich 0:1 (47. vlastní Cambiasso)
Stoke - West Ham United 2:2 (33. Moses, 55. Diouf - 60. Valencia, 73. Downing)

Reklama

Související témata: