Hlavní obsah

Manchester City - Manchester United 1:0Citizens jsou díky Agüerově gólu počtvrté v řadě vládci Manchesteru

Manchester

Sergio Agüero půlhodinu před koncem rozhodl jedinou brankou utkání o výhře svého Manchesteru City nad městským rivalem United. Argentinec se díky této trefě stal nejlepším střelcem City v derby. Jeho gól byl zároveň historicky stou brankou manchesterského derby v Premier League.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Útočník Sergio Agüero z Manchesteru City se raduje ze svého gólu proti Manchesteru United.

Článek

Šestadvacetiletý útočník přitom mohl skórovat už v prvním poločase, ale gólman United David De Gea obě jeho šance z osmé a jedenadvacáté minuty zneškodnil. Poté během sedmi minut dostal dvě žluté karty obránce hostů Chris Smalling a United museli od 39. minuty dohrávat v deseti.

Po změně stran už přišla chvíle Agüera, který si v šestnáctce naběhl na přízemní centr Gaëla Clichyho a střelou pod břevno nedal gólmanovi United šanci. Chvíli nato se návratu na trávník dočkal ofenzivní záložník Samir Nasri, který kvůli zranění kolena nehrál za City více než měsíc a půl. Ani on ani nikdo další však již s výsledkem pohnout nedokázal a „Citizens" tak ovládli městské derby počtvrté v řadě.

United mají po deseti zápasech na kontě jen 13 bodů, což je nejméně od sezony 1986/87. Zároveň mají víc obdržených branek (14) než získaných bodů. Za posledních 40 let je tomu tak v této fázi ligové soutěže teprve potřetí.

Anglická fotbalová liga - 10. kolo:
Manchester City - Manchester United 1:0 (63. Agüero)
Aston Villa - Tottenham 1:2 (16. Weimann - 84. Chadli, 90. Kane)

Reklama

Související témata: