Hlavní obsah

Fellaini neplival, na soupeře jen neúmyslně prskal, tvrdil Van Gaal. Naštval ho Smalling

Manchester/Praha

Bylo to derby se vším všudy. S vypjatými situacemi, ostrými slovy a nakonec také s prohrou United. Tým City ve druhém poločase souboje manchesterských gigantů strhl vedení na svoji stranu zásluhou Sergia Agüera, jehož zásah byl stou brankou v historii vzájemných zápasů v Premier League. A Agüero byl i u další pozoruhodné situace.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Rozhodčí Michael Oliver dává druhou žlutou a následně červenou kartu obránci Manchesteru United Chrisi Smallingovi v derby proti Manchesteru City.

Článek
Fotogalerie

Marouane Fellaini měl podle některých obvinění plivat během zápasu právě na střelce Citizens. To když došlo k jedné z diskutabilních situací ve vápně a Fellaini křičel na Agüera ležícího na zemi.

„Registroval jsem, že to je téma na sociálních sítích, ale když někdo křičí, může to být doprovázeno slinami,“ bránil svého svěřence kouč United Louis van Gaal podle telegraph.co.uk. „Nemyslím si, že plival,“ šlo podle něj jen o neúmyslné prskání v rozčilení.

Omluvu ovšem Van Gaal neměl pro dalšího ze svých hráčů - Chrise Smallinga, který byl vyloučen ve 39. minutě po druhé žluté kartě za podražení. „Jako hráč musí ovládat svoji agresi. Když už má jednu žlutou, takhle hrát nemůže,“ zlobil se Van Gaal na svého svěřence. „V šatně pak zůstal pokorný, to lze snad přijmout. Ale chytré to od něj rozhodně nebylo,“ dodal Van Gaal.

Manchester United si přispal třetí zápas bez výhry v řadě, je až desátý s třináctibodovou ztrátou na první Chelsea, s níž minulý týden alespoň remizoval. Teď nic.... Je to nejhorší start do sezóny od roku 1986, kdy byl Ron Atkinson nahrazen Alexem Fergusonem.

Van Gaal při zápase kromě prohry také přišel o zraněného Marcose Roja. „Příště proti Crystal Palace nebude hrát,“ odhadoval Van Gaal s ohledem na hráčovo vykloubené rameno.

Reklama