Hlavní obsah

Životní gól. Gutiérrez překonal rakovinu varlat a vrací se k fotbalu

Buenos Aires

Vítězství, které potěší každého. Argentinský záložník Jonás Gutiérrez úspěšně zvládl boj s rakovinou varlat a po osmnáctiměsíční pauze dostal od lékařů svolení k návratu na fotbalové trávníky. Kmenový hráč anglického Newcastlu se chce v prosinci zapojit do přípravy Magpies.

Foto: Profimedia.cz

Argentinec Jonás Gutiérrez překonal rakovinu varlat.

Článek

Jednatřicetiletý Gutiérrez před několika týdny přiznal, že jeho problémy začaly loni po vzájemném střetu s tehdejším obráncem Arsenalu Bacarym Sagnou. Zhruba před rokem mu lékaři našli na levém varleti otok a zánět. Následovala operace, chemoterapie a nyní Jonás na svém twitteru potvrdil, že zákeřnou nemoc překonal.

Někdejší argentinský reprezentant, který v dresu Albiceleste odehrál 22 zápasů, kvůli rakovině přišel o své charakteristické dlouhé vlasy. Před několika dny se ale představil v Buenos Aires opět na trávníku, když nastoupil za nižší tým Vélezu Sarsfield, jehož je odchovancem.

"Už se zase cítím dobře. Bylo to drsné období, hlavně chemoterapie, ale jsem rád, že se mohu vrátit ke své oblíbené činnosti," řekl Gutiérrez pro Canal 26. Zároveň potvrdil, že se v prosinci vrátí do Newcastlu a bude bojovat o svou šanci. "Všechno, co se mi stalo, mě posílilo. Nikdy jsem se neptal, proč zrovna já. Postavil jsem se tomu tváří v tvář," dodal populární Jonás, přezdívaný Chrt.

Reklama

Související témata: