Hlavní obsah

Liverpool - Chelsea 1:2Obrat přinesl Chelsea další tři body, odnesl to Liverpool. Vyhrál i Manchester United

Liverpool
Aktualizováno

Fotbalisté Chelsea otočili zápas s Liverpoolem a po výhře 2:1 zůstávají v anglické lize dál jako jediný tým bez porážky. Londýnský klub, jehož brankář Petr Čech strávil duel na lavičce, díky devátému vítězství z jedenácti kol vede tabulku průběžně o čtyři body před Southamptonem. Ten doma porazil Leicester 2:0 a připsal si čtvrtou výhru v řadě. Z tříbodového zisku se radují také na Old Trafford, kde Manchester United zdolal Crystal Palace 1:0 zásluhou jediné trefy Juana Maty. Naopak zaváhal třetí Manchester City, který remizoval s předposledním Queens Parkem 2:2.

Foto: Phil Noble, Reuters

Diego Costa zařídil Chelsea vítězný gól proti Liverpoolu.

Článek
Fotogalerie

Trenér Liverpoolu Brendan Rodgers v úterý v Lize mistrů proti Realu Madrid (0:1) šetřil některé opory a jeho tým do sobotního šlágru vstoupil výborně. Před domácími fanoušky ho poslal v deváté minutě do vedení z dálky svým premiérovým gólem za Liverpool Emre Can, jehož střelu za brankáře Thibauta Courtoise tečoval ramenem obránce Gary Cahill.

Anglický stoper ale vzápětí svou chybu napravil, po rohu Cesca Fábregase protlačil míč za čáru. Jeho vyrovnání potvrdila až technologie hlídající brankovou čáru. Skóre ve prospěch Blues zvrátil v 67. minutě po průniku Césara Azpilicuety kanonýr Diego Costa, který se trefil podesáté v sezóně.

Střídající žolík Mata

Trápící se Manchester United odvrátil hrozbu čtvrté bodové ztráty v řadě až v 67. minutě. Střelou zpoza pokutového území rozhodl jedinou brankou utkání s Crystalem Palace španělský záložník Juan Mata čtyři minuty poté, co přišel jako střídající hráč na hřiště.

Ještě o devět minut déle čekal na gól Southampton, který ale naopak počtvrté za sebou vyhrál a počtvrté bez inkasované branky. Zásahy v 75. a 80. minutě zařídil jeho vítězství 2:0 Shane Long. Překvapení ročníku Southampton zůstává o čtyři body druhý za Chelsea.

Agüero odvrátil porážku Citizens

Již čtyři body na Southampton a osm na Chelsea ztrácí Manchester City po remíze 2:2 s QPR. Obhájce titulu prohrával po zásahu Charlieho Austina, kterému před vedoucí brankou z 21. minuty rozhodčí neuznal dvě trefy.

Už za jedenáct minut sice vyrovnal Sergio Agüero, ale do vedení pak šel znovu ligový nováček, když v souboji s Bobbym Zamorou namířil do vlastní sítě stoper Martín Demichelis. I na tuto branku zvládl sedm minut před koncem Agüero odpovědět a s dvanácti góly vede tabulku střelců.

Anglická fotbalová liga - 11. kolo:
Liverpool - Chelsea 1:2 (9. Can - 14. Cahill, 67. Costa)
Burnley - Hull 1:0 (50. Barnes)
Manchester United - Crystal Palace 1:0 (67. Mata)
Southampton - Leicester 2:0 (75. a 80. Long)
West Ham United - Aston Villa 0:0
QPR - Manchester City 2:2 (21. Austin, 76. vlastní Demichelis - 32. a 83. Agüero).

Reklama

Související témata: