Hlavní obsah

Courtois se vžívá do Čechovy role: Být v takové pozici, chtěl bych z Chelsea odejít

Londýn

Má jasno, jak by se choval, kdyby se dostal do pozice Petra Čecha. A netají to. Nová brankářská jednička fotbalové Chelsea Thibaut Courtois by zvažovala odchod, nechtěla by působit v týmu, kde pravidelně nechytá.

Foto: Nikola Solic, ČTK/AP

Gólman Chelsea Petr Čech zasahuje proti střele Tavarese z Mariboru, proti kterému nastoupil v LM..

Článek

"Jako brankář chcete hrát. Pokud bych byl v situaci, kdy moc nehraju, také bych chtěl odejít," reagoval Courtois v rozhovoru pro Sky Sports News na Čechova dřívější slova o tom, že „chce situaci řešit“.

Pro Čecha by podle něj nemělo být problémem najít atraktivní angažmá. "Myslím, že Petr má stále velkou kvalitu a je jedním z nejlepších gólmanů současnosti," podotkl dvaadvacetiletý Belgičan, který dvaatřicetiletého Čecha po deseti letech poslal do role dvojky, která zaskakuje mezi tyčemi ojediněle. Na úkor Courtoise během podzimu zasáhl pod trenérem Josém Mourinhem jen do pěti ze 17 soutěžních utkání.

Čech už několikrát řekl, že na lavičce spokojený není a situaci bude řešit. Při reprezentačním srazu ale poněkud obrátil a naznačil, že v zimní přestávce z Chelsea asi neodejde, protože má v Londýně platnou smlouvu a klub ho zřejmě neuvolní.

„Jako hráč si nemohu vybírat. Mám v Chelsea dva roky smlouvu a na klubu tudíž je, aby rozhodl. Když řekne: Budeš tady, pak samozřejmě zůstanu,“ uvedl Čech.

Reklama

Související témata: