Hlavní obsah

Restart kariéry? Talent Kalas se zřejmě vrátí do Premier League

Londýn

Letošní sezónu si určitě představoval jinak. Na hostování v německém Kolíně nad Rýnem český obránce Tomáš Kalas šanci nedostal a tak je takřka jistý jeho lednový návrat do londýnské Chelsea. V kabině Blues se jednadvacetiletý hráč dlouho neohřeje, podle serveru anglického listu Mirror by měl okamžitě putovat na hostování do jiného týmu Premier League - Queens Park Rangers.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Kalas vyhlíží svou další budoucnost.

Článek

Kalas strávil loňskou sezónu v prvním týmu Chelsea, kde má ještě tři roky smlouvu, ale nastoupil jen do čtyř zápasů a tak se v létě rozhodl zkusit štěstí na hostování v bundeslize. Jenže v Kolíně nad Rýnem mu pšenka nekvetla, pořádnou šanci nedostal a pravděpodobně se nedočká ani do konce roku.

„Šel jsem do týmu, který potřeboval posílit. A já myslel, že budu přínosem. Trenér (Stöger) začal logicky se sestavou, která vykopala postup. Jenže ani když se naskytly důvody ke změně, mezi vyvolené jsem se nedostal," stýská si Kalas. „Mé nasazení je nepravděpodobné," dodal na nedávném reprezentačním srazu hráčů do 21 let.

I kvůli reprezentaci v dresu Lvíčat a letnímu šampionátu jednadvacetiletých zřejmě Kalas v zimě změní působiště. Velmi reálné je jeho hostování v QPR, aktuálně posledním celku Premier League. Tam by ho měl na očích i kouč Blues José Mourinho, vyloučen není ani Kalasův návrat do nizozemské Eredivisie, kde v letech 2011 až 2013 úspěšně hájil barvy Vitesse Arnhem.

Jinou možnost než Anglii a Nizozemsko si Kalas nepřipouští. „Musím kariéru zase odbrzdit. Ještě není pozdě vše zvrátit," věří český stoper.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články