Hlavní obsah

Je horší než Drákula, pustil se bývalý gólman Liverpoolu do současného brankáře Reds

Liverpool/Praha

Nebýt kanonýra Luise Suáreze a jeho parťáka z útoku Daniela Sturridge, fotbalový Liverpool by se v anglické lize potýkal s krizí už v uplynulé sezóně. Takový je názor bývalého vynikajícího gólmana Reds Bruce Gobbelaara, který ze současných špatných výkonů slavného klubu viní i jeho aktuální brankářskou jedničku Simona Mignoleta.

Foto: Profimedia.cz

Brankář Liverpoolu Simon Mignolet.

Článek

Liverpool v minulém ročníku až do posledního kola bojoval o mistrovský titul, který mu o dva body vyfouknul Manchester City. Tým Brendana Rodgerse se na čelních pozicích držel i přesto, že defenziva vázla. „Žádný tým, který dostane padesát gólů, by nemohl skončit na druhém místě. Jenže v případě Liverpoolu to bylo zamaskované genialitou Suáreze se Sturridgem, kteří nasázeli spoustu branek," upozorňuje Grobbelaar v rozhovoru pro BBC.

Po Suárezově letním ochodu do Barcelony a častým zraněním Sturridge se však nyní odhalují liverpoolské slabiny v plné nahotě. Mužstvo už nemůže spoléhat na jejich góly, navíc se nemůže opřít o jistotu v defenzivě. Ve dvanácti ligových kolech inkasovali Reds osmnáct branek, jen pět týmů Premier League má v tomto ohledu horší bilanci.

„Tým měl být vzadu posílen a zejména měl mít v brance někoho, kdo za sezónu dostane třicet nebo ještě méně gólů," tvrdí Gobbelaar, který v Liverpoolu strávil v osmdesátých a devadesátých letech minulého století třináct sezón a získal třináct trofejí včetně Poháru mistrů evropských zemí (předchůdce Ligy mistrů) v roce 1984.

„Vždycky jsem říkal, že Mignolet nedokáže mít kontrolu ve svém vápně. Brankář musí ovládat nejen malé vápno, ale celou šestnáctku," říká Gobbelaar na adresu belgického gólmana. A přirovnává ho k Drákulovi. „Jenže on je ještě horší, protože i Drákula čas od času vyleze z rakve. Zatímco Mignolet prostě vypadá, že je k brankové čáře přilepený."

Reklama

Související témata: