Hlavní obsah

Frustrace Liverpoolu nekončí, ale v postup do osmifinále i po remíze v Sofii věří

Sofia/Praha

Neskonalá frustrace, kterou fotbalisté Liverpoolu v posledních dnech a týdnech prožívají, mohla v Sofii skončit. Tedy kdyby v pátém duelu Ligy mistrů s Ludogorcem Razgrad vydrželi ještě dvě minuty a na výhru konečně dosáhli. Po čtyřech prohrách v řadě by zase vyhráli a gradující tlak na trenéra Brendana Rodgerse tak zmírnili. Jenže v 88. minutě inkasovali podruhé a museli se spokojit s remízou 2:2 znamenající odklad postupových plánů.

Foto: Stoyan Nenov, Reuters

Fotbalisté Liverpoolu přišli o vítězství nad Razgradem až dvě minuty před koncem.

Článek
Fotogalerie

Měl to být duel, který zpackanou sezónu zlomí a Liverpool konečně nastartuje. Alespoň v tomto duchu mluvil kouč Rodgers před partií s Ludogorcem. Jenže ani v Sofii se výhry nedočkal a frustrace Reds pokračuje.

Vysvobození se nekonalo

Už pět zápasů čekají na výhru! Postupně prohráli v Premier Legue 0:1 s Newcastlem, v Lize mistrů stejným poměrem s madridským Realem, načež následovaly ligové porážky 1:2 s Chelsea a 1:3 na půdě Crystal Palace.

„Výhra v Bulharsku nás mohla vysvobodit a naši sezónu změnit. Proto jsem na jednu stranu z výsledku zklamaný, na druhou stranu však musím ocenit charakter a vnitřní sílu svého týmu," přiznával Rodgers.

„Máte-li reagovat na rychle inkasovaný gól, potřebujete mužstvo, které drží pohromadě," glosoval úder inkasovaný už po třech minutách, pod který se navíc podepsal chybující belgický brankář Mignolet.

Liverpool ovšem promptně odpověděl. Lambert vyrovnal, aby ještě před přestávkou Henderson skóre otočil.

„Byl to můj první start v Lize mistrů a hned s gólem," kvitoval svou premiérovou trefu na scéně Champions League dvaatřicetiletý útočník Rickie Lambert, jenž přišel na Anfield Road před sezónou ze Southamptonu. „Ke konci zápasu už jsem byl hodně zničený, ale myslím, že výkonem jsme odpověděli na kritiku, která se na nás snesla po zápase s Crystal Palace."

Tři body, nebo jeden. Basilej musí porazit

Výhru však Liverpool neudržel, dvě minuty před koncem po trefě domácího Terzijeva inkasoval.

„A přitom jsme nejen dobře bránili, ale mohli zápas rozhodnout," litoval Rodgers hlavně obrovské příležitosti Sterlinga za stavu 2:1. Ten ji však neproměnil a trenér ho zanedlouho vystřídal. „To ovšem, nesouviselo z šancí. Měl velké žaludeční problémy a už musel šest sedm minut zatínat zuby, aby vůbec na hřišti vydržel," vysvětloval trenér, který nakonec i remízu ze Sofie bral.

„Není podstatné, zda odvážíme tři body nebo jen jeden. Od samého začátku naší skupiny jsem věděl, že finále přijde v úplně posledním domácím zápase s Basilejí. Ani vítězství v Sofii by nic neměnilo na tom, že musíme švýcarského soupeře porazit, abychom se dostali do osmifinále. S podporou našich fanoušků to svedeme," byl si Rodgers jistý, že nejpozději za dva týdny v domácí partii s Basilejí frustrující dny a týdny Liverpoolu definitivně skončí a jeho mužstvo mezi šestnáct posledních týmů Ligy mistrů postoupí.

Reklama

Související témata: