Hlavní obsah

Southampton - Manchester City 0:3Fotbalisté Manchesteru City jsou po výhře v Southamptonu druzí

Aktualizováno

Duel o druhé místo v anglické lize zvládli jednoznačně lépe fotbalisté Manchesteru City. Na hřišti Southamptonu zvítězili 3:0 a jsou šest bodů za vedoucí Chelsea. Pro poražené to byla první domácí prohra v sezóně a nejhorší výsledek v tomto ročníku Premier League.

Foto: Toby Melville, Reuters

Frank Lampard (vpravo) z Manchesteru City slaví svůj gól s Jamesem Milner (uprostřed) a Pablo Zabaletou.

Článek

Obhájci titulu šli za úspěchem od samého začátku. V prvním poločase se marně dožadovali penalty po faulu na strůjce úterního triumfu nad Bayernem Mnichov Sergia Agüera. K překvapení všech byl místo toho Argentinec, pro nějž to byl jubilejní 100. start v anglické lize, potrestán žlutou kartou.

Gólu se City dočkali až krátce po změně stran zásluhou přízemní střely Yayi Tourého. Nezbrzdilo je ani oslabení, když byl po druhé žluté kartě vyloučen čtvrt hodiny před koncem francouzský záložník Eliaquim Mangala.

Trenéru Manuelu Pellegrinimu totiž vyšla střídání a po spolupráci náhradníků Jamese Milnera a Franka Lamparda vstřelil pojišťovací gól druhý jmenovaný. Agüero se tentokrát proměnil v nahrávače, po první trefě připravil po brejku po levé straně i závěrečný gól pro Gaëla Clichyho.

Anglická fotbalová liga - 13. kolo:
Southampton - Manchester City 0:3 (51. Y. Touré, 80. Lampard, 88. Clichy),
Tottenham - Everton 2:1 (21. Eriksen, 45. Soldado - 15. Mirallas).

Reklama

Související témata: