Hlavní obsah

Zlost fanoušků Arsenalu roste. Jdi už do prd..., řvali na Wengera na nádraží po porážce

Sice neustále slibuje fanouškům růžovou budoucnost, nicméně kouč Arsené Wenger už dlouhodobě nedokáže s Arsenalem naplnit očekávání příznivců a navázat na slavnou éru z přelomu tisíciletí, za níž sám Wenger stál. Po víkendové porážce 2:3 ve Stoke si francouzský kouč vyslechl zlobu hodně zblízka.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Manažer Kanonýrů Arsené Wenger.

Článek

Fanoušci měli na hněv nárok. Kanonýři prohrávali už po poločase 0:3 a třináctý tým Premier League je navíc jasně přehrával. Na takový scénář rozhodně nebývali hráči ani příznivci Gunners, kteří si i v této sezóně dělají zálusk na titul, proti soupeřům podobného kalibru zvyklí.

Po sobotní prohře si skupinka naštvaných příznivců počkala na Wengera na vlakové stanici Stoke-on-Trent, odkud se tým vracel zpátky do Londýna, a od plic mu sdělila, co si o jeho současném počínání ve vedení klubu myslí.

„Vypadni z našeho klubu," zařval jeden z fanoušků podle britských médií. „Jdi už do pr....," doplnil jej druhý. Jiní průběžně dávají slušnější formou najevo podobný názor. „Díky za krásné vzpomínky, ale je čas odejít," stálo na jednom transparentu při zápasu Arsenalu s West Bromwichem minulý víkend.

Wenger dříve dráždil fanoušky proslulou šetřivostí při nákupu posil, ale za uplynulý rok utratil za hráče 100 miliónů liber (cca 3,5 miliardy korun) a na výsledkové či herní kvalitě se vynaložené prostředky zatím nijak závratně neprojevují.

Loni sice klub ukončil vítězstvím v FA Cupu více než osmileté čekání na trofej, ale titul vyhrál naposledy před deseti roky. S Wengerem se Arsenal probojoval pokaždé v posledních sedmnácti sezónách do Ligy mistrů, ale to je zřejmě pro příznivce slavného klubu málo.

Reklama

Související témata: