Hlavní obsah

Frustrovaný Falcao dostal na vybranou. Buď se přizpůsobí, nebo o něho ztratí trenér zájem

Manchester/Praha

Kolumbijský snajpr Radamel Falcao je ze své role v Manchesteru United frustrovaný a nijak se tím netají. Po zranění lýtka se sice na hřiště vrátil, ale vysedává jen na lavičce náhradníků a na hřiště se dostává pouze na pár minut. A ani dnes večer ve šlágru Premier League mezi čtvrtým Southamptonem a pátými Rudými ďábly tomu nebude jinak, protože trenér Van Gaal dopředu oznámil, že pro Falcaa nemá v základní sestavě místo. „Musí to pochopit, jinak o něho nemám zájem,“ pravil nizozemský kouč.

Foto: Phil Noble, Reuters

Kolumbijský útočník Radamel Falcao (9) musí o svou pozici v Manchesteru United tvrdě bojovat.

Článek

Na předchozích štacích v Portu, madridském Atlétiku a Monaku byl Falcao zvyklý pravidelně nastupovat a střílet góly. Po příchodu na hostování do Manchesteru United tomu nebylo jinak, protože pravidelně hrál a i střelecky se uvedl. Jenže v říjnu se zranil, měsíc absentoval a teď se jen těžko smiřuje s rolí náhradníka.

Van Gaal: Vydrží jen dvacet minut

V minulém ligovém kole proti Stoke City si zahrál dvanáct minut, i předtím nastoupil v duelu s Hull City na posledních dvacet minut. Jasně že osmadvacetiletý Kolumbijec, který přišel na Old Trafford na hostování z Monaka, není se svou rolí spokojený, což nijak neskrývá.

„Nejprve musí prokázat odpovídající kondiční připravenost a teprve pak budu uvažovat, jak mu najít místo v sestavě. Premier League je soutěží s nejvyšší úrovní nasazení a Falcao je zatím nachystán pouze na dvacet minut," reagoval nizozemský trenérský diktátor Van Gaal na spekulace, že to mezi ním a kolumbijským fotbalistou v posledních dnech hodně jiskří.

„Taková je moje trenérská filosofie. Hráči ji buď pochopí, nebo o ně přestávám mít zájem," řekl na rovinu trenér Rudých ďáblů, jehož tým se po zpackaném úvodu sezóny zvedá. V tabulce se prodral už na pátou příčku, a kdyby zvládl i dnešní večerní duel na St. Mary Stadium a získal tři body, mohl by se dostat dokonce na třetí místo.

Spokojený prý nebude nikdy

„Už vidím světlo na konci tunelu, ale pořád existuje spousta aspektů, v nichž se musíme zlepšit. Po výhře nad Hull City jsem si myslel, že to byl od nás už dost dobrý výkon, proti Stoke jsme ale tak dobří nebyli. A to mezi oběma zápasy uběhly pouhé tři dny," připomněl Van Gaal.

„Jsem perfekcionista, a proto nebudu nikdy spokojený. Naše hra nebude nikdy stoprocentní, neboť prostor ke zlepšení stále existuje," dodával před konfrontací se Southamptonen, který vede jeho krajan Ronald Koeman. A není žádným tajemstvím, že vztahy těch dvou nejsou už deset let zrovna přátelské.

Reklama