Hlavní obsah

Čech nikam nepůjde! Chelsea špičkového gólmana potřebuje, utnul Mourinho všechny spekulace

Žádný senzační ochod Petra Čecha z Chelsea se konat nebude. V lednovém přestupním termínu tedy rozhodně ne. „Čech je gólmanem top kvalit, který má v Chelsea důležitou roli,“ potvrdil kouč Blues José Mourinho v rozhovoru pro internetový portál Eurosportu, že českého reprezentačního brankáře rozhodně nemíní ze Stamford Bridge uvolnit, i když pro něho už jedničkou mezi třemi tyčemi není.

Foto: Sport.cz

Petr Čech je pro Chelsea nepostradatelný, zopakoval trenér Mourinho

Článek

Spekulovalo se o spoustě klubů... Konkurenčním Arsenalu, stejně jako o Paris St. Germain, skloňoval se madridský Real, ale také třeba AS Řím či Besiktas Istanbul. Portugalský kouč José Mourinho však všechny informace o odchodu Čecha ze Stamford Bridge popřel hned, jak se na světle světa objevily.

A Viktor Kolář ze Sport Investu, který českou brankářskou reprezentační jedničku zastupuje, se nechal podle Eurosportu slyšet, že v lednovém přestupním termínu se jméno Petra Čecha na transfer listině rozhodně neobjeví.

Mourinho: Vím, že není šťastný

Mourinho teď jeho slova jen potvrdil. „Neříkám, že je šťastný. Aby byl, musel by chytat každý zápas. Musí ale cítit, že ho respektujeme, že ho potřebujeme a jsme rádi, že ho máme," řekl portugalský kouč pro Eurosport.

Čech byl dlouhých deset let v Chelsea jasnou brankářskou jedničkou, jenže v letošní sezóně ho z brány vystrnadil Belgičan Thibaut Courtois. V Premier League nastoupil dvaatřicetiletý český reprezentační gólman jen na 66 minut v duelu s Arsenalem, kdy se Courtois zranil. Kromě toho si zachytal už jen v Ligovém poháru a v Champions League proti Mariboru.

„Když se Courtois proti Arsenalu zranil a Čech musel ve dvacáté minutě na hřiště, zůstal jsem naprosto klidný. Ze střídání brankářů jsem neměl žádný strach," potvrdil Mourinho. „Když máte na lavičce tak skvělého gólmana, jako je Petr Čech, je to ta nejdůležitější věc na světě."

Nakrmí jeho ambice?

Mourinho si je pochopitelně moc dobře vědom, že Čech není s rolí náhradníka spokojený. „Musím nakrmit jeho ambice. Je to zcela přirozené u někoho, kdo cítí, že patří mezi nejlepší brankáře na světě," připustil portugalský kouč Blues, že bude zřejmě zapotřebí, aby český legionář dostával víc příležitostí.

Čech, který v Chelsea odchytal 475 zápasů, totiž nastoupil na podzim jen do pěti utkání. Mourinho však netají, že Čechova budoucnost je dál spojena se Stamford Bridge.

„Nejdůležitější je to, co přináší mužstvu na hřišti. A jeho brankářské kvality jsou špičkové," naznačil Mourinho, že všechny spekulace kolem Čechova přestupu jsou bezpředmětné.

Co by měl podle vás Petr Čech udělat?
Zůstat v Chelsea
6 %
Přestoupit do Arsenalu
50,1 %
Odejít do Paris Saint-Germain
17,8 %
Počkat na další nabídku Realu
10,7 %
Hostovat na jaře v Besiktasi
1,5 %
Vrátit se do Sparty
7,2 %
Přestoupit do jiného klubu
6,7 %
Celkem hlasovalo 31730 čtenářů.

Reklama

Související témata: