Hlavní obsah

Zotavili jsme se v pravý čas. Teď se vydáme stíhat Chelsea, ulevilo se trenérovi Citizens po postupu

Řím/Praha

Ještě pět minut před koncem předchozího domácího duelu s Bayernem Mnichov byli Citizens na pokraji vyřazení, po výhře v posledním dějství základní skupiny Ligy mistrů v Římě slaví postup a libují si nad návratem formy, která je v uplynulé sezóně dovedla v Premier League k mistrovskému titulu. „Už jsme zpátky, už se zase podobáme týmu, který vyhrál titul,“ ulevilo se trenérovi Manuelu Pellegrinimu.

Foto: Riccardo De Luca, ČTK/AP

Fotbalisté Manchesteru City slaví gól na hřišti AS Řím. Uprostřed se raduje střelec branky Samir Nasri. Vlevo je útočník Edin Džeko, vpravo pak James Milner.

Článek

Před rozhodujícím duelem skupiny byl chilský kouč ve složité situaci. Musel se obejít bez kapitána Kompanyho, chyběl mu Yaya Touré, David Silva po měsíční absenci způsobené poškozenými vazy v koleně nastoupil až v průběhu druhé půle... A hlavně - nemohl postavit Agüera, jenž ve zmíněné předchozí konfrontaci s Bayernem odvrátil klinickou smrt, která už Manchesterem City zmítala.

Nasri: Dokázali jsme, že jsme tým

„Už před zápasem jsem říkal, že si nebudu stěžovat na absenci hráčů, kteří chybí, protože svému týmu důvěřuji. Po zápase to jen zopakuji, i když pravdou je, že třeba ztráta Agüera pro nás představuje víc než jen ztrátu jednoho hráče," připomněl Pellegrini, jak moc mu autor devatenácti letošních gólů scházel.

Citizens si v Římě poradili i bez něho. „Bez Agüera a Kompanyho bylo důležité dokázat, že jsme tým. A my to svedli, náš výkon byl úžasný," říkal do mikrofonů Sky Sports Samir Nasri, jenž parádní trefou po hodině hry otevřel skóre a nasměroval Citizens k vítězství. Také on dlouho laboroval se zraněním.

„Po operaci skutečně nějaký čas trvalo, než jsem se dostal do někdejší formy, ale teď jsem zpátky. Ten gól je pro mě hodně důležitý," dodával.

Pellegrini hráčům věřil

Navýsost spokojený byl pochopitelně i kouč Pellegrini, na něhož se v poslední době valila obrovská kritika a bylo otázkou, zda vůbec u mužstva zůstane, pokud by nepostoupilo ze základní skupiny Ligy mistrů.

„Zotavili jsme se. Dosáhlo svého cíle. Bylo obrovským rizikem hrát bez Kompanyho, kterého jsem chtěl mít zdravého na víkendový zápas Premier League s Leicesterem, nastoupit bez Agüera, Yaya Tourého, Jovetiče, ale my to zvládli. A i bez nich jsme hráli náš fotbal," pochvaloval si chilský kouč ve službách Citizens.

„Myslím, že tento tým si zaslouží větší kredit, než jakého se mu v Anglii dostává," reagoval i na kritiku, s níž se muselo v poslední době jeho mužstvo vyrovnávat.

"Po výkonech, které jsme v posledních týdnech předváděli, jsem si byl jistý, že jsme schopni vyhrát i v Římě a postoupit," připomněl Pellegrini, že jeho svěřenci vyhráli šestý soutěžní zápas v řadě a jejich forma šla rapidně nahoru.

Prioritou je teď Premier League

„Zase to byl výkon, jaký nás dovedl k titulu. Hráli jsme dobře s míčem i bez něho, kontrolovali hru, napadali soupeře, naše akce byly nebezpečné. Zotavili jsme se ve správnou chvíli," nechal se slyšet trenér Citizens, kterého nijak nevyvádí z míry, že při pondělním losování osmifinále v Nyonu narazí jeho mužstvo znovu na vítěze některé ze skupin. Loni na to doplatilo, neboť se muselo utkat s Barcelonou a vypadlo.

„Pokračování Ligy mistrů nás čeká až v únoru a proto na tuto soutěž okamžitě zapomeneme. Soustředíme se na Premier League, která je pro nás stejně důležitá, ne-li ještě důležitější. Půjde nám o to, abychom dohnali tříbodovou ztrátu, kterou máme na Chelsea," uvedl Pellegrini, co se po postupu stává pro Citizens prioritou.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články