Hlavní obsah

Čechův týden nekončí, po zranění Courtoise vyrukuje gólman Chelsea i proti Hullu

Londýn
Aktualizováno

Gólman české fotbalové reprezentace Petr Čech se v sobotním utkání s Hullem poprvé v letošní sezóně Premier League postaví od začátku zápasu do branky Chelsea. Jak avizoval kouč José Mourinho, důvodem je lehké zranění Thibauta Courtoise, které belgický brankář utrpěl v tréninku. Čech chytal i ve středečním duelu Ligy mistrů proti Sportingu Lisabon (3:1).

Foto: Tim Ireland, ČTK/AP

Petr Čech s kapitánskou páskou Chelsea v utkání proti Sportingu Lisabon.

Článek

Staré dobré časy se mu aspoň na týden zase vrátí. Postup v Lize mistrů už měli Blues dávno zajištěný, a tak proti Sportingu dostali šanci někteří hráči z lavičky. Mezi nimi i Petr Čech, který dovedl tým s kapitánskou páskou na rukávu k jisté výhře.

„Je na každém, aby nepřestával pracovat a ukázal trenérovi, že když dostane šanci, může hrát jakýkoli zápas," pochvaloval si gólman.

Další šance mu spadla do klína mimo plán. „Courtois utrpěl na tréninku malé zranění. Jde o svalové problémy, a tak není na sobotu k dispozici," oznámil kouč José Mourinho před duelem s Hullem. „Ale je to šance pro Petra a také pro Marka Schwarzera, který bude na lavičce. Na tomto místě sestavy určitě problém nemáme," dodal Mourinho.

Mourinhovi nemusí nic dokazovat

V Premier League si Čech na podzim zachytal zatím jen jednou, když v říjnovém duelu s Arsenalem ve 24. minutě vystřídal zraněného Courtoise. Další tři starty přidal v Lize mistrů a dva v Ligovém poháru.

Tentokrát poprvé v sezóně nastoupí ve dvou zápasech po sobě. „I když teď Petr tolik nechytal, má moji absolutní důvěru. Víme, jak kvalitního brankáře v něm máme a rozhodně mi nemusí nic dokazovat," poukázal Mourinho.

„Pro každého je důležité dostat možnost nastoupit a být v zápasovém rytmu. Sezóna je hodně dlouhá, potřebujete mít každého hráče v nejlepší možné kondici. Pak můžete doufat, že můžete každý zápas vyhrát," přizvukuje mu Čech.

Žádný úprk ze Stamford Bridge se prý nechystá

Od chvíle, kdy český gólman v létě ztratil na Stamford Bridge pozici jedničky, se objevují spekulace, do kterého z jiných velkých klubů by mohl v zimě odejít.

Portugalský kouč o tom nechce ani slyšet. „Nemyslím si, že je možné, aby Petr v lednu odešel. A jak jsem četl, stejně se vyjadřuje také jeho agent," opakuje Mourinho.

„Faktem také je, že nemám žádné informace o jakékoliv nabídce pro Čecha. To mě opravňuje na 100 procent věřit, že zůstane. A znovu říkám: Jsem moc šťastný, že máme situaci s brankáři takto fantasticky vyřešenou," zdůrazňuje Mourinho.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články