Hlavní obsah

Chelsea - Hull 2:0Čech čistým kontem pomohl Chelsea k výhře. Lampard vystřelil vítězství Manchesteru City

Londýn
Aktualizováno

Na čele tabulky anglické fotbalové Premier League se po šestnáctém kole nic nemění. Poprvé v ligové sezóně dostal šanci v základní sestavě Chelsea brankář Petr Čech, jenž udrženým čistým kontem pomohl k vítězství lídra nad Hullem 2:0. Vedoucí Blues tak udrželi tříbodový náskok na druhý Manchester City, který vyhrál 1:0 v Leicesteru. Londýnský Arsenal i bez zraněného Tomáše Rosického porazil v duelu o šestou příčku Newcastle 4:1.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Útočník Chelsea Diego Costa (uprostřed) oslavuje se spoluhráči gól proti Hullu.

Článek
Fotogalerie

Chelsea přišla v minulém kole proti Newcastlu o neporazitelnost a kvůli dotírajícím City se potřebovala rychle vrátit na vítěznou vlnu, což se jí na Stamford Bridge proti Hullu dařilo výborně. Už v sedmé minutě totiž poslal domácí do vedení po Oscarově pasu parádní hlavičkou Eden Hazard.

Belgičan vstřelil 65. gól v kariéře, ale teprve podruhé se trefil hlavou. Navíc zaznamenal pátou ligovou trefu na domácím stadiónu za sebou a atakuje tak klubové rekordy Didiera Drogby a Eidura Gudjohnsena.

Petr Čech, jenž nahradil v bráně zraněného Thibauta Courtoise, neměl mnoho práce. Domácí měli převahu, která ještě narostla krátce po přestávce, kdy dostal červenou kartu hostující Huddlestone. V 68. minutě pak pojistil vítězství Chelsea Diego Costa, jenž se trefil poprvé od 22. listopadu.

Nezaváhal ani Manchester City, který zvítězil na hřišti posledního Leicesteru těsně 1:0. Citizens, kteří v týdnu slavili postup ze skupiny Ligy mistrů, zařídil vítězství těsně před koncem prvního poločasu po přihrávce od Samira Nasriho zblízka Frank Lampard.

Není divu, že kouč Citizens Manuel Pellegrini by rád zkušeného Angličana, jehož hostování z New Yorku City se chýlí ke konci, udržel i nadále. Lampard zaznamenal 175. trefu v Premier League.

Překvapením kola je porážka Southamptonu 0:1 v Burnley, které se díky tomu vymanilo ze sestupového pásma. Favorit přitom mohl jít do vedení poté, co George Boyd fauloval Ryana Bertranda v šestnáctce, jenže z následné penalty Dušan Tadič brankáře Toma Heatona nepřekonal. O vítězství domácích pak čtvrthodiny před koncem Ashley Barnes.

Arsenal bez Rosického vysoko porazil Newcastle

Arsenal si v úterý zastřílel v Lize mistrů na hřišti Galatasaraye Istanbul (4:1), ale už v sobotu potřeboval i přes rozsáhlou marodku uspět v domácí soutěži. K Tomáši Rosickému a spol. se mezi marody nejčerstvěji zapsali Koscielny a Ramsey, přesto v přímém souboji o šestou příčku s Newcastlem měli domácí navrch.

V minulém kole nestačili svěřenci Arsena Wengera na Stoke, zatímco Newcastle jako první v sezóně porazil vedoucí Chelsea. Straky tentokrát ale jen potvrdily, že na Arsenal neumí, prohrály s ním totiž pošesté za sebou.

Hotovo bylo už po necelé hodině hry, kdy Oliver Giroud svým druhým gólem zvýšil na 3:0. Pak sice snížil Ayoze Pérez, těsně před koncem však podruhé skóroval i Santi Cazorla, když z penalty potrestal faul na Welbecka.

Anglická fotbalová liga - 16. kolo:
Burnley - Southampton 1:0 (73. Barnes)
Chelsea - Hull 2:0 (7. Hazard, 68. Costa)
Crystal Palace - Stoke 1:1 (11. McArthur - 13. Crouch)
Leicester - Manchester City 0:1 (40. Lampard)
Sunderland - West Ham United 1:1 (22. Gómez z pen. - 29. Downing)
West Bromwich - Aston Villa 1:0 (72. Gardner)
Arsenal - Newcastle 4:1 (15. a 58. Giroud, 54. a 88. z pen. Cazorla - 63. Pérez)

Reklama

Související témata: