Hlavní obsah

Elton John má na stadiónu Watfordu "svou" tribunu. Na Vydru i Pudila udělal ohromný dojem

Londýn

Hvězda populární hudby Elton John má na stadiónu fotbalistů Watfordu "svou" tribunu. Sedmašedesátiletý zpěvák a skladatel před sobotním utkáním druhé anglické ligy proti Wiganu slavnostně otevřel novou část stadiónu Vicarage Road, jež ponese jméno Tribuna Sira Eltona Johna. Watford, za který hrají i čeští reprezentanti Matěj Vydra a Daniel Pudil, korunoval slavnostní den vítězstvím 2:1 a posunul se v tabulce na šesté místo.

Elton John má na stadiónu Watfordu svoji tribunu

 
Článek

Slavný hudebník fandí Watfordu od dětství a v roce 1976 se stal i majitelem klubu. Jeho nejslavnějším momentem ve funkci bylo finále Anglického poháru v roce 1984, v němž však tým prohrál s Evertonem a autor písní Candle in the Wind či Rocket Man plakal ve Wembley v královské lóži.

"Děkuju vám, tohle je jeden z nejkrásnějších dnů v životě," řekl před výkopem Elton John fanouškům (viz. video). "Chodil jsem na tenhle stadión od šesti let. Nikdy jsem si nemyslel, že budu mít tribunu pojmenovanou po sobě. Nikdy jsem si ani nemyslel, že budu na tribuně sedět," dodal čestný doživotní prezident klubu.

V šatně se pak pozdravil s hráči Watfordu. "Řekl nám pár vět, pak si s každým podal ruku a zastavil se u něj na chvíli. Mně řekl, že je rád, že jsem se po roce znovu do Watfordu vrátil, což mě od takové celebrity opravdu strašně potěšilo," uvedl Vydra pro web svého manažera Ondreje Chovance.

Slavný britský hitmaker na něj udělal obrovský dojem. "Všichni jsme se s ním vyfotili, byl úplně v pohodě. Až mě to překvapilo. Fakt borec. Jsem opravdu rád, že jsem takového člověka mohl potkat," ocenil dvaadvacetiletý hráč, který ve Watfordu hostuje z italského Udine.

"Je to obrovská osobnost a potěšilo mě, že si na nás udělal čas. Já osobně jsem v životě takovou celebritu z celosvětového měřítka nikdy nepotkal a asi dlouho nepotkám. Byl to opravdu velký zážitek. Říkal, že pro klub stále žije, pořád ho sleduje a má ho v srdci. To se hezky poslouchalo," konstatoval Vydra.

Potěšilo ho, že se svými spoluhráči zvítězil i pro sedmašedesátiletého zpěváka a skladatele. "Předvedená hra nebyla ideální, ale prostě jsme to urvali, i když až gólem v závěru po zbytečných nervech. Ale bylo vidět, jak strašně chceme vyhrát pro Eltona Johna, když už za námi přijel, i pro všechny fanoušky," řekl někdejší útočník Jihlavy či Ostravy, jenž proti Wiganu odehrál úvodních 77 minut.

Watford, kde působí i další Čech Daniel Pudil, poskočil na šesté místo tabulky. "Bylo to moc důležité vítězství, protože Derby prohrálo, Ipswich remizoval, takže už na první dva týmy tabulky ztrácíme jen čtyři body," dodal Vydra.

Reklama

Související témata: