Hlavní obsah

Zatímco Pellegrini se snaží Lamparda za každou cenu udržet, Mourinho jeho odchodu nelituje

Zatímco kouč mistrovského Manchesteru City Manuel Pellegrini stále doufá, že šestatřicetiletý Frank Lampard v lednu za oceán neodejde a v barvách Citizens bude nastupovat i nadále, někdejší Lampardův trenér José Mourinho trvá na svém. „Udělal jsem správné rozhodnutí, když jsem v létě souhlasil s jeho odchodem a nijak ho nepřesvědčoval, aby na Stamford Bridge zůstal,“ opakoval portugalský fotbalový kouč.

Foto: Darren Staples, Reuters

Zůstane Frank Lampard v Manchesteru City?

Článek

Chelsea v létě neprodloužila s Lampardem smlouvu, takže klubová ikona, která prožila na Stamford Bridge třináct sezón a získala s Chelsea všechny trofeje, hledala nové angažmá. Nakonec ho našla v zámořské MLS v týmu New York City.

Ale protože za oceánem začíná mistrovská soutěž až po Novém roce, domluvil se Lampard na hostování v mistrovském Manchesteru City. A to jen proto, aby se udržoval ve formě a přišel za moře patřičně rozehraný. Jenže na Etihad Stadium se stal velice důležitým hráčem. V jedenácti ligových zápasech vstřelil čtyři góly, v posledním kole pomohl svou trefou k vítězství Citizens nad Leicesterem 1:0, má podíl i na postupu klubu do osmifinále Ligy mistrů.

„Je pro nás (Frank) obrovsky důležitým hráčem a proto věřím, že zůstane," nechal se slyšet kouč Manuel Pellegrini. Jeho víra má reálné podklady... Oba kluby - tedy jak Manchester City, tak i New York City - totiž vlastní společnost City Football Group z Abú Zabí.

„Lampard je pro nás důležitý i proto, že se v lednu budeme muset obejít bez Tourého, který bude reprezentovat Pobřeží slonoviny na mistrovství Afriky," připomíná Pellegrini.

Mourinho: S Frankem jsme udělali správné rozhodnutí

Kouč Chelsea ani v nové situaci nelituje, že dal v létě souhlas k Lampardovu odchodu, a že se ho nesnažil udržet.

„Připravil jsem projekt nikoli na rok, ale na příštích deset let. Jádro mužstva je třeba rozvíjet, takže ponechat v něm Lamparda, nesporně velkého fotbalistu, by znamenalo zastavit vývoj ostatních hráčů," argumentuje trenér Chelsea.

„Pokud se máme na něco těšit a přitom hledět do budoucna, musíme mít připravené hráče, kteří budou v klubu dalších deset let. A my je máme... Fábregase, Matiče, Boga. Takže jsme udělali správné rozhodnutí, když jsme nechali Lamparda jít," stojí si za svým Mourinho.

Na námitku, že si přitom ponechal podobně staré hráče Drogbu a Terryho, měl Mourinho samo sebou po ruce argument.

„Terry je nejlepším středním obráncem v celém anglickém fotbale a u něho nezáleží na tom, kolik je mu let. A Drogba přišel jako útočník na výpomoc. To jsou zcela jiné případy," uvedl trenér Chelsea.

Zamíří podle vás Frank Lampard v lednu do New Yorku City, nebo zůstane v Manchesteru City?
Ano, odejde
25,1 %
Ne, zůstane v kádru Citizens
74,9 %
Celkem hlasovalo 3353 čtenářů.

Reklama