Hlavní obsah

Čech pomohl Chelsea do semifinále Ligového poháru. Zouma zůstal po srážce s gólmanem bezvládně ležet

Londýn

Další vydařený zápas má za sebou Petr Čech, který se v bráně Chelsea pravidelně objevuje v posledních zápasech kvůli drobnému zranění jedničky týmu Thibauta Courtoise. Český reprezentační gólman pomohl k výhře proti druholigovému Derby County 3:1 a postupu do semifinále anglického Ligového poháru.

Foto: Darren Staples, Reuters

Brankář Petr Čech vyboxovává míč před spoluhráčem Kurtem Zoumou (uprostřed) a Richardem Keoghem z Derby County. Zouma po srážce s gólmanem střídal.

Článek

Courtois si podle trenéra Josého Mourinha přivodil drobné svalové zranění. A český brankář zastupující týmovou jedničku zatím pomáhá k úspěšným výsledkům. V Lize mistrů přispěl k výhře nad Sportingem Lisabon 3:1, v Premier League k zisku tří bodů po výsledku 2:0 proti Hullu a v úterý pomohl znovu po výsledku 3:1 k postupu do semifinále Ligového poháru po výhře nad Derby.

Skóre otevřel v prvním poločase Hazard, který pronikl do pokutového území a nechytatelnou střelou po zemi překonal domácího gólmana Granta. V závěru úvodního dějství vyběhl český brankář, aby vyboxoval míč. Při tom ale srazil domácího Keogha, ale i vlastního spoluhráče Zoumu, který zůstal bezvládně ležet na zemi. Po dlouhém ošetření ho ještě v samotném závěru poločasu vystřídal Ivanovič.

Krátce po začátku druhé půle se do velké příležitosti dostal Hughes, ale Čech společně s Mikelem nebezpečí odvrátili. O pět minut později se z gólu radovala Chelsea. K zahrání standardní situace se postavil Filipe Luís a parádní střelou k pravé tyči navýšil vedení Blues. Pro Brazilce to byl první gól v dresu londýnského celku.

Derby County duel zdramatizovalo. Matič nedůrazně odkopl míč, ten si Russell vyměnil s Brysonem. Druhý jmenovaný se trefil přesně do levé tyče, od níž se balón odrazil za Čechova záda.

Dvanáct minut před koncem druhého poločasu ale viděl červenou kartu Buxton za faul na Rémyho. Francouz o několik okamžiků později zakončoval přímočarou akci hostů, gólman Grant míč vyrazil k Schürrlemu, který ho procedil do brány.

V dalších dvou čtvrtfinálových zápasech se ve středu utká domácí Bournemouth s Liverpoolem a Tottenham s Newcastlem.

Anglický Ligový pohár, čtvrtfinále:
Derby County - Chelsea 1:3 (71. Bryson - 23. Hazard, 56. Filipe Luis, 82. Schürrle).
Scheffield Utd. - Southampton 1:0 (63. McNulty).

Reklama

Související témata: