Hlavní obsah

Čech drsně knokautoval spoluhráče. Mně pomohla helma, on je jen otřesený, hlásí gólman

Potřetí za sebou se postavil do branky Chelsea gólman Petr Čech a na hřišti druholigového Derby County pomohl k výhře 3:1 a postupu do semifinále Capital One Cupu. Nicméně český brankář podstoupil i děsivý střet se spoluhráčem Kurtem Zoumou, který by však podle všeho nemusel mít vážnou dohru.

Foto: Darren Staples, Reuters

Nepříjemný střet. Obránce Kurt Zouma (velvo) se hlavou srazil s Petrem Čechem (vlevo), jenž boxoval míč před dotírajícím Richardem Keoghem z Derby.

Článek
Fotogalerie

Čech se v závěru první půle snažil vyboxovat míč, k němuž se vedle dotírajícího hráče soupeře chtěl dostat i mladý stoper Zouma. A právě s ním se Čech hlavou střetl tak nešťastně, že po pádu ležel bezvládně na zemi. Následně se poroučel ze hřiště na nosítkách.

„Vyboxoval jsem míč, on tam dobíhal s jejich hráčem a srazili jsme se hlavami. Trefil mě ze strany. Naštěstí mám tu helmu, takže náraz byl tlumený. Kurt byl i tak hodně otřesený, na malou chviličku se ocitl v bezvědomí, ale brzy se probral a začal komunikovat," přiblížil situaci Čech na svých stránkách.

S dvacetiletým Francouzem to bezprostředně po střetu nevypadalo vůbec dobře. „Měl v puse krev. Musel na vyšetření k lékařům," informoval kouč Blues Jose Mourinho.

Nicméně mladý fotbalista by si neměl z utkání odnést vážnější následky. „Naštěstí mu nic není, je jen otřesený, ale jel s námi normálně domů. Bavili jsme se spolu po zápase a říkal, že to byla smůla, protože takových situací je spousta," pokračoval Čech.

Nepříjemné zranění spoluhráče tak nakonec ani nemuselo Chelsea zkazit radost z očekávané výhry. „Hráli jsme proti týmu, kterému se v Championship daří. Oni proti nám neměli co ztratit, ale zvládli jsme to dobře. Při prvním gólu jsme potrestali chybu domácích a dá se říci, že jsme utkání měli pod kontrolou. Ze začátku druhé půle jsme přidali druhý gól, jenže soupeř pěknou střelou o tyč snížil. Ale pak byl jejich hráč vyloučen a my krátce na to dali třetí branku," popsal Čech průběh zápasu ze svého pohledu.

Reklama

Související témata: