Hlavní obsah

Čech prožívá v Londýně další fotbalové Vánoce, dárky stále nosí Ježíšek

Londýn/Praha

Fotbalový reprezentant Petr Čech má před sebou další anglické Vánoce. Téměř 11 let žije v Londýně a to znamená jediné - zbytek i začátek Nového roku plný fotbalu. Hráči Chelsea nastoupí 26. prosince doma s West Hamem United, o dva dny později se představí v Southamptonu a 1. ledna je čeká derby na White Hart Lane s Kohouty. Český brankář nepodlehl anglickým Vánocům se Santou Clausem a doma udržuje tradiční zvyky - k večeři si dá kapra a dětem stále nosí dárky Ježíšek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Čech při děkovačce fanouškům po vítězství české reprezentace v kvalifikačním duelu proti Islandu.

Článek

Petr Čech letos mnoho domácích prací nestihl, maximálně ozdobil stromeček. Sezóna v Premier League si žádnou zimní pauzu nedopřává.

"Trénink máme i na Štědrý den, ale jen dopoledne a další je až ve čtvrtek večer. Pak už to bude horší - 26. prosince je další zápas, druhý den máme trénink a hned po něm cestujeme do Southamptonu. Na Silvestra budeme taky v hotelu, protože stejně jako vloni hrajeme 1. ledna," nastínil český reprezentant svůj pracovní program.

Společně s manželkou Martinou, šestiletou dcerou Adélkou a pětiletým synem Damiánem v Londýně udržují tradiční české zvyky. "Kapr, salát, cukroví. Martina sehnala vše, co bylo potřeba, máme i českého kapra, který se tady dá koupit online přes jeden obchod a doručí ho až domů," líčil Čech na svém webu.

Dárky nosí Ježíšek

V Anglii je v kurzu Santa Claus, ale u Čechů doma vládne Ježíšek. "Děti to mají trochu pomíchaný, ale berou to tak, že někomu nosí dárky Santa 25. ráno a někomu Ježíšek 24. večer. Každý má svoje. Santa má taky svoje přednosti, aspoň vědí, jak vypadá, ale kouzlo Ježíška je jedinečné," usmál se gólman Chelsea.

Oba potomky podle svých slov do sportu nenutí. "Nemusíme, baví je to. Damík chodí na fotbal mezi prcky do Chelsea a hraje lední hokej. Ten ho hrozně baví. Kousek od nás je hokejový klub, kam chodí hlavně děti Američanů, Kanaďanů nebo Seveřanů. Damík je do hokeje i fotbalu strašně zažraný. Áďa zase tancuje, chodí na balet a Martina je oba bere na cvičení," popsal Čech.

Reklama

Související témata: