Hlavní obsah

Mourinho si zašprýmoval: Němci se válí na pláži, Španělé chytají bronz a my hrajeme

Londýn

Volno? Na to může manažer Chelsea José Mourinho během vánočních svátků zapomenout. Na britských ostrovech není ani krátká zimní pauza, nabitý kalendář Blues pak velí sehrát tři těžké zápasy během jediného týdne. Zatímco hráči jiných evropských klubů se podle Portugalce válí na pláži nebo chytají bronz na Maledivách, kluby v Premier League čeká jedna z nejnáročnějších částí sezóny.

Foto: Darren Staples, Reuters

Manažer Chelsea José Mourinho.

Článek

V Anglii mají Vánoce plné fotbalu. Hráči Chelsea nastoupí už v pátek 26. prosince doma proti West Hamu United, o dva dny později se představí v Southamptonu a 1. ledna je čeká derby na White Hart Lane s Kohouty.

„Je to nesmírně náročný program," řekl Mourinho anglickým novinářům. „Chovám ke všem hráčům velký respekt - nezáleží na tom, jestli to je nebo není Angličan. Každý, kdo o těchto svátcích hraje fotbal na ostrovech, má mou úctu. Nejsou žádné Vánoce - jen spousta fotbalu," uvedl trenér londýnského mužstva.

Charismatický kouč, mezi jehož svěřence spadá i brankář Petr Čech, nešel pro přirovnání daleko. „Premier League je specifická, má své kouzlo. Kluci z Německa se teď válí někde na pláži, Španělé zase chytají bronz na Maledivách. My hrajeme o svátcích i na Nový rok," zašprýmoval jednapadesátiletý Mourinho.

Portugalský manažer také přiznal, že v minulosti dvakrát odmítl nabídku trénovat svou vlast a ze stolu shodil i variantu vést anglický národní tým. Určitou roli v rozhodování měla i jeho manželka. „Myslím, že kdyby mi to nabídli potřetí, stejně bych to nepřijal," smál se Portugalec.

„Miluji každodenní vzrušení, zápasy v rychlém sledu. Nedovedu si představit, že bych se na anglické lavičce chystal na přátelák třeba v Paříži a mistrák by byl za další dva měsíce... Vymluvila mi to manželka, a měla pravdu. Možná tak za dvacet let," uzavřel kouč Blues.

Reklama

Související témata: