Hlavní obsah

Brankář Manchesteru United De Gea září a cítí se jako Kapitán Amerika

Manchester

Už žádný obyčejný gólman. Jako komiksový hrdina Kapitán Amerika si připadá strážce branky fotbalistů Manchesteru United David De Gea. Podobně jako věhlasná literární a filmová postava totiž prošel speciálním programem, aby nabral svalovou hmotu. To mu výrazně pomáhá ve zlepšených výkonech, které z něj dělají jednoho z nejlepších brankářů anglické ligy.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Brankář Manchesteru United David De Gea (vlevo) při úspěšném zákroku v anglické lize, neprosadil se Harry Kane z Tottenhamu.

Článek

Kapitánem Amerika se ve stejnojmenných filmech a komiksech stal americký vojín irského původu Steve Rodgers, který byl původně slabý a hubený. Armáda však z něj pomocí speciálního séra vytvořila nadlidsky silného hrdinu, který se speciálním štítem bojoval proti nacistům.

De Gea se cítí, jako kdyby za poslední roky prošel podobnou proměnou. Ovšem jen díky tvrdé práci. "Byl jsem jako Kapitán Amerika, jen ta proměna zabrala více než rok," prohlásil španělský gólman v rozhovoru pro klubový web.

Když v roce 2011 přišel do Manchesteru z Atlética Madrid, byl vyhublý a ve vzdušných soubojích typických pro anglický fotbal měl často problémy. Proto začal se speciální individuální přípravou, která mu pomohla nabrat svalovou hmotu a výrazně zesílit.

"Ten program stále běží, ale už se tomu nevěnujeme tolik jako dřív. Trávil jsem v posilovně opravdu hodně času a mělo to velký účinek," svěřil se De Gea, který zatím prožívá nejlepší sezónu v kariéře, co se týká individuálních výkonů.

"Jsem v Manchesteru čtvrtým rokem a myslím, že jsem se zlepšil úplně ve všem. Cítím se silnější, ale zároveň vím, že mohu být ještě lepší. Stále je na čem pracovat. Doufejme, že se mi to povede a budu každým rokem lepší a lepší," dodal.

Reklama

Související témata: