Hlavní obsah

Žlutá je málo? Přísněji na simulanty, zlobí se Wenger po filmování hráčů Chelsea

Trenér Arsenalu Arséne Wenger vyzval anglickou Fotbalovou asociaci, aby simulující hráče zpětně trestala zastavením činnosti. Francouzský kouč to prohlásil jen krátce poté, co za filmování dostali žluté karty Cesc Fábregas, Diego Costa a Willian z Chelsea.

Foto: Phil Noble, Reuters

Trenér Arsenalu Arséne Wenger.

Článek

"Jediná věc, která hráče může odradit, je vědomí, že budou po zápase potrestáni," citovala Wengera agentura Reuters. "Problém bude rozlišit, jestli to bylo očividné filmování, nebo ne. Někdy to nemusí být úplně jasné, proto by se měly trestat jen ty nejkřiklavější případy," dodal.

"Nevím, jak vysoké tresty by hráči měli za simulování dostat. Nejsem na tyhle věci odborník. Ale sankce by za to přijít měly, protože jen to hráče odradí. A je jedno, jestli jsou z Arsenalu, Chelsea, nebo Manchesteru United," přidal pětašedesátiletý Francouz.

Wenger také popřel, že by útočník Lukas Podolski, který na podzim odehrál jen 99 minut, byl na odchodu do Interu Milán. "Jsou to jenom spekulace. Inter Milán to nemůže myslet vážně, je to jenom vtip," prohlásil. Podle italských médií měl přitom německý fotbalista odejít z Arsenalu už po čtvrtečním utkání se Southamptonem.

Reklama

Související témata: