Hlavní obsah

Z Liverpoolu odejde klubová ikona. Gerrard na Anfieldu v létě skončí

Liverpool

Bývalý kapitán anglické fotbalové reprezentace Steven Gerrard, jenž celou svou bohatou kariéru strávil v týmu FC Liverpool, po sezóně na Anfield Road s největší pravděpodobností skončí. Čtyřiatřicetiletý záložník Reds by měl v létě zamířit do zámořské MLS. Informoval o tom server BBC.

Foto: Phil Noble, Reuters

Kapitán Liverpoolu Steven Gerrard se po sezóně zřejmě vydá do zámořské MLS.

Článek

Gerrardovi vyprší na konci této sezóny kontrakt a od Nového roku má možnost jednat se zahraničními kluby. Rozhodnutí opustit Liverpool by měl oznámit dnes.

Gerrard ve čtvrtečním střetnutí Premier League přispěl dvěma proměněnými pokutovými kopy k remíze 2:2 s Leicesterem a upravil svou bilanci v liverpoolském dresu na 695 zápasů a 180 gólů. "Bylo to nejtěžší rozhodnutí v mém životě. Oznamuju ho teď, aby trenér a tým nebyli rozptylováni spekulacemi o mé budoucnosti," uvedl na webu Liverpoolu Gerrard.

V Anglii hrát nebude

Své další působiště neprozradil, určitě však nezůstane v Anglii. "Nebudu hrát za žádný konkurenční klub, takže nebudu nastupovat proti Liverpoolu - o tom jsem nikdy ani neuvažoval," dodal.

Rodák z nedalekého Whistonu spojil s Reds celou svou kariéru, profesionální debut si odbyl v roce 1998. O pět let později se stal kapitánem a vyhrál s klubem dvakrát Anglický pohár, třikrát Ligový pohár a získal po jednom triumfu v Lize mistrů a Poháru UEFA. Unikl mu pouze ligový titul, na který Liverpool čeká od roku 1990.

"Je téměř nemožné najít slova, která dostatečně vyjádří, jak důležitý je Steven Gerrard pro Liverpool. Žijeme v éře, kdy je slovo 'legenda' nadužíváno, ale v tomto případě ani ono nestačí," uvedl trenér Liverpoolu Brendan Rogers.

Podle mnohých expertů je Gerrard spolu s Kennym Dalglishem, Kevinem Keeganem, Ianem Rushem či Graemem Sounessem jedním z nejlepších hráčů liverpoolské historie, ne-li úplně nejlepším. "Když hrál Kenny, tak všech 11 hráčů byly superhvězdy, zatímco Steven nastupoval někdy s obyčejnými hráči, kteří by se nedostali ani do Kennyho rezervního mužstva," uvedl bývalý kanonýr Reds John Aldridge.

Za anglickou reprezentaci odehrál Gerrard 114 zápasů, což je nejvíc po Peteru Shiltonovi (125) a Davidu Beckhamovi (115). Od roku 2010 byl kapitánem Albionu a po loňském mistrovství světa v Brazílii reprezentační kariéru ukončil.

Reklama

Související témata: