Hlavní obsah

Manažer Pardew opouští nestabilní Newcastle a ujímá se záchranářských prací Crystal Palace

Už je ruka v rukávě! Wimbledonský rodák Alan Pardew podle předpokladů opouští po pěti letech lavičku fotbalistů Newcastlu a převezme jiný anglický prvoligový celek Crystal Palace. Třiapadesátiletý manažer se tak vrací na místo činu - v dresu Eagles totiž odehrál na přelomu 80. a 90. let čtyři sezóny své profesionální hráčské kariéry. Premiéru na lavičce londýnského celku si odbyde v nedělním zápase Anglického poháru.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Alan Pardew (vlevo) v plném pracovním nasazení.

Článek

Se svým dosavadním týmem z Newcastlu, který je fotbalovou chloubou severu Anglie, figuroval Pardew ve středu tabulky na 10. místě. Situace v klubu byla ale pro anglického manažera dlouhodobě nestabilní, v minulosti měl vleklé rozepře s kontroverzním majitelem klubu Mikem Ashleym, na jaře tohoto roku na sebe zase upoutal negativní pozornost médií a fanoušků na trenéra nevídaným přestupkem - agresivní hlavičkou do obličeje hráče Hullu Davida Meylera.

V probíhající sezóně byl Pardew několikrát blízko vyhazovu z Newcastlu, kde měl platnou smlouvu do roku 2020. Mizerný start do sezóny, po němž se Straky potácely u dna tabulky Premier League ale na lavičce přežil a nakonec si čas svého odchodu zvolil sám. Za jakou částku ho Crystal Palace z kontraktu vykoupil, kluby nezveřejnily.

V Crystal Palace podepsal zkušený Pardew smlouvu na tři a půl roku a v novém angažmá čeká třiapadesátiletého kouče boj o záchranu. Premiérou na lavičce Eagles by měl být pro ostříleného harcovníka nedělní zápas třetího kola slavného FA Cupu proti konferenčnímu Dover Athletic.

V pátek promluvil k týmu, v sobotu povede trénink a v neděli už ostrá premiéra

Oba kluby se dohodly na trenérově přesunu už v pondělí a Pardew na lavičce nahradí odvolaného Neila Warnocka. Po něm převzal tým dočasně Keith Millen.

„Alan měl dlouhý rozhovor s realizačním týmem, kde se probíralo opravdu hodně věcí. Poté také promluvil přímo k hráčům a pak už následoval trénink," uvedl Millen na páteční tiskové konferenci. Směrem k Pardewově chystané nedělní premiéře ještě dodal: „Připravujeme se na toto utkání a já jsem si jistý, že Alan už bude na lavičce. V sobotu už totiž normálně povede trénink."

Eagles mají momentálně hodně černou sérii v Premier League - v posledních osmi zápasech nedokázali dosáhnout na tři body. Zatím nejčerstvější vítězství se datuje k 23. listopadu minulého roku, kdy si fotbalisté Crystal Palace překvapivě vyšlápli na v minulé sezóně elitní Liverpool (3:1). Ligovou premiéru si z pozice bosse londýnského celku odbyde Pardew 10. ledna v londýnském derby proti Tottenhamu, který v posledním kole nasázel pět kousků doposud suverénně vedoucí Chelsea.

Reklama

Související témata: