Hlavní obsah

Čech nejspíš zůstane na lavičce až do léta, z Chelsea odchází Schwarzer

Petra Čecha fotbalová Chelsea v lednovém přestupním termínu asi nikam nepustí, z londýnského klubu totiž odchází Mark Schwarzer, dosud trojka v týmu. Spekulace o Čechově odchodu, ať už do Liverpoolu či třeba Realu Madrid, dostaly pořádnou trhlinu. Chelsea by totiž musela shánět dalšího gólmana. Schwarzer podle deníku Telegraph posílí poslední celek anglické ligy Leiceister, kterému se upíše do léta 2016.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Chelsea Petr Čech (uprostřed), trenér brankářů Christophe Lollichon (vlevo) a Mark Schwarzer

Článek

Dvaačtyřicetiletý Australan strávil v Chelsea v roli náhradníka rok a půl. Za tu dobu dostal příležitost jen ve 12 zápasech, z toho čtyřikrát v Premier League. Všechna utkání odchytal v minulé sezóně, kdy byl Čechovou dvojkou. V tomto ročníku, kdy se stal jedničkou Belgičan Thibaut Courtois, se Schwarzer do branky nedostal.

V Anglii působí rodák ze Sydney už téměř 18 let. Nejprve chytal dlouho za Middlesbrough a poté za Fulham. V Leicesteru zkušený Australan možná šanci dostane také. Dlouho chytající Kasper Schmeichel si zlomil zánártní kůstku, na jedničku tak povýšil Ben Hamer. Otázkou je, na jak dlouho.

Reklama

Související témata: