Hlavní obsah

Rosický je jeden z nejvíce nedoceněných hráčů, řekl jeho spoluhráč z Arsenalu

Téměř celou polovinu sezóny proseděl kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Rosický na lavičce Arsenalu a nejenom fanoušci, ale dokonce i spoluhráči se diví, proč po něm trenér Arséne Wenger nesáhl dřív. Když už mu totiž francouzský znalec dal příležitost, záložník s číslem sedm ho nezklamal. O to, aby hrál i v nadcházejících zápasech, se přimlouvají i jeho spoluhráči z týmu Gunners. Třeba Mikel Arteta, který se o Rosického přednostech rozpovídal pro oficiální stránky klubu.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Tomáš Rosický (vlevo) návrat do základní sestavy Arsenalu oslavil v utkání s QPR vstřeleným gólem, jásá s Dannym Welbeckem.

Článek

„Poté, co se na týden znovu aktivně zapojil do týmu Arsenalu, poté, co jsem viděl Tomáše trénovat a poté, co jsem vedle něj hrál, jsem došel k názoru, že je to jeden z nejvíce nedoceněných hráčů," řekl Španěl pro web Arsenalu. „Je těžké najít tak chytrého fotbalistu jako je Tomáš a fotbalistu, který na hřišti hraje tak jednoduše a přitom působí tak živě," pokračoval Arteta.

Jeho, stejně jako většinu fanoušků, potěšilo, když se čtyřiatřicetiletý český štírek objevil dva dny po Štědrém dnu v základní sestavě Gunners. Do zápasu s Queens Park Rangers nastupoval v základní sestavě v Premier League vůbec poprvé v sezóně. A hned si řekl o častější zařazení do elitní jedenáctky - při svém comebacku zařídil vítězný gól.

„Myslím, že všichni vedle Tommyho hrají rádi a já jsem šťastný za něj, protože on dostal šanci a skvěle se jí chytil," těšilo Artetu. Rosický se v základní sestavě objevil i v utkání se Southamptonem (porážka 0:2) a pak v nedělním zápase FA Cupu proti Hullu. Ve vítězném zápase (2:0) sice gól nedal, ale blýskl se parádním sólem zakončeným přesnou kolmicí na Sáncheze.

Rosický předvádí stejný styl fotbalu už dlouhou dobu. „On může vést míč a udělat s ním dlouhý sprint, pak změní směr, vymyslí akci a pošle dokonalou finální přihrávku," obdivuje na svém spoluhráči Arteta. „Možná to o Tomášovi někdo neví, ale on na sobě pracuje opravdu tvrdě. Zakládá si v průběhu celého zápasu na koncentraci. A to je důvod, proč je tak dobrý," dodal Španěl.

Měl by Tomáš Rosický nastupovat pravidelně v základní sestavě Arsenalu?
Ano
95,7 %
Ne
4,3 %
Celkem hlasovalo 25971 čtenářů.

Reklama

Související témata: