Hlavní obsah

Pudil si po porážce s Chelsea domluvil večeři s Courtoisem

Londýn

Vyřazení Watfordu z FA Cupu český fotbalový obránce Daniel Pudil nezabránil, přesto neopouštěl stadión Chelsea po nedělním duelu a tříbrankovém přídělu od lídra anglické ligy zcela rozmrzelý. Jako „náplast“ posloužila domluvená večeře s brankářskou jedničkou soupeře Thibautem Courtoisem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Daniel Pudil v dresu reprezentace.

Článek

„Prioritou je pro nás postup do Premier League. Ale na pohárovou bitvu s Chelsea jsme se těšili. Chtěli jsme ukázat kvalitu, což se nám podle mého podařilo. Jen mě mrzí, že jsme nedali alespoň gól," ohlížel se Pudil za střetem, který na Stamford Bridge sledovalo sedm tisíc fanoušků z Watfordu. „Zaplnili celou tribunu za brankou. Vytvořili neskutečnou atmosféru," rozplýval se Pudil, jehož na trávníku od 65. minuty doplnil i útočník Matěj Vydra.

Po zápase se Pudil pozdravil s reprezentačním kolegou a brankářem vítězů Petrem Čechem, mnohem více času však strávil v družném rozhovoru s rivalem českého gólmana Belgičanem Thibautem Courtoisem.

„Prožili jsme spolu dvě sezóny v Genku. On tam začal chytat hodně mladý, v osmnácti se stal jedničkou. Známe se hodně dobře," vysvětloval Pudil. „Dali jsme se do řeči, už když jsme přijeli na stadión, vykládali jsme si i po utkání. Bavili jsme se hlavně o životě, jak se mu líbí v Anglii, jestli má dobré bydlení. Domluvili jsme se, že až nám vyjde čas, zajdeme na večeři," líčil Pudil téma hovoru pro chovanecsport.cz.

Jeho bývalý spoluhráč po angažmá v Genku zazářil v Atlétiku Madrid a od léta je jedničkou Chelsea, kam přišel po skvostných výkonech v belgickém dresu na mistrovství světa v Brazílii. „Musím říct, že přes všechny úspěchy je pořád stejný. Strašně skromný kluk, který vůbec nezpychnul," vyprávěl devětadvacetiletý rodák z Prahy.

Reklama