Hlavní obsah

Je to vážné, Bony může záhy jít do Manchesteru City. Dostal by ranec, ale hned tak by nehrál

Manchester

Přestup je na spadnutí, v lednovém termínu má být realitou. Potvrzují to všechny zainteresované strany. I kolem finančních řešení situace je stále jasněji. Wilfried Bony, dosud kanonýr fotbalistů Swansea, se co nevidět může stát hráčem Manchesteru City.

Foto: Rebecca Naden, Reuters

Útočník Swansea Bony Wilfried bude možná brzy oblékat dres Citizens.

Článek

Kouč Manuel Pellegrini akutně potřebuje nového útočníka, zraněný Sergio Agüero sice ohlásil návrat, ale rozhodně ne hned. Edin Džeko a Stevan Jovetič mají nadále problémy. Exsparťan ze Swansea je logickou volbou. Žádný jiný útočník nedal v Premier League v kalendářním roce 2014 více gólů než právě Bony (18).

Háček je ovšem v tom, že ani vytoužený střelec nemůže hned hrát. Momentálně je na soustředění s reprezentací Pobřeží slonoviny v Abú Zabí, kde se chystá na nadcházející africký šampionát. Bonyho účinkování na této akci se může protáhnout až do února.

Plat se mu možná zdvojnásobí

Po úterních jednáních útočník může očekávat, že se jeho současný týdenní plat 60 000 liber zdvojnásobí. A přestupová suma za šestadvacetiletého hráče má podle Dailymail činit 30 miliónů liber, přes miliardu korun.

Jediný problém? Ani ne tak zájem Realu Madrid, ten je momentálně až druhý. V pozadí zůstávají i další, kteří by Bonyho chtěli. V Citizens ovšem dál musejí brát v potaz omezení, která jim uložila UEFA za porušení ekonomických pravidel. A Manuel Pellegrini by také musel vyřadit z kádru pro Ligu mistrů jednoho cizince, pokud by tedy opravdu chtěl zaregistrovat Bonyho pro pokračování LM, v jejímž osmifinále má za soupeře Barcelonu.

"Doufám, že se to nestane. Nemůžeme si dovolit ztrátu takového hráče,“ stačil k situaci uvést kouč Swansea Garry Monk, ale zdá se, že události už nabraly nezastavitelné tempo. A nabízená suma je astronomická.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články