Hlavní obsah

Čech si může v létě vybrat nové angažmá. Posílí Arsenal, nebo Liverpool?

Londýn

Spekulace ohledně budoucnosti českého brankáře Petra Čecha ani v novém roce neutichají. Dvaatřicetiletý fotbalista sice dokončí letošní ligový ročník jako hráč Chelsea, po sezóně si však může vybrat nové angažmá. Alespoň to tvrdí britský list The Telegraph. Reprezentační gólman by údajně mohl zamířit do jiného londýnského týmu Arsenalu, zájem však mají také v Liverpoolu nebo AS Řím.

Foto: Profimedia.cz

Petr Čech se chystá na ligový zápas své Chelsea proti Sunderlandu.

Článek

Den co den a týden co týden se jméno Petra Čecha přetřásá v souvislosti s možným odchodem ze Stamford Bridge. K tomu však v zimě nedojde, protože Chelsea již uvolnila brankáře Marka Schwarzera do Leicesteru City a kouč Mourinho chce mít k dispozici dvojici kvalitních gólmanů. Jedničkou mezi tyčemi Blues přitom zůstává mladý Belgičan Thibaut Courtois.

Čech, který v Chelsea kroutí už jedenáctou sezónu, nemá o nápadníky nouzi. Největším zájemcem o jeho služby je údajně Arsenal, v jehož kádru je zatím i další český reprezentant Tomáš Rosický. Manažer Gunners Arséne Wenger se o Čechovo angažmá zajímal už v roce 2004, tedy těsně předtím, než český brankář přestoupil z Rennes do Chelsea.

Francouzský trenér Kanonýrů už ztratil trpělivost s chybujícím Polákem Wojciechem Szczesnym a v létě za Čecha nabídne sumu okolo 5 miliónů liber (asi 180 miliónů korun). Pro českého reprezentanta by šlo o zajímavou alternativu - zůstal by v Londýně a nadále by působil v předním klubu Premier League, který má každoročně značné ambice také v Lize mistrů. Vedení Chelsea mu v létě nebude v odchodu bránit, což je do značné míry projev za Čechovu dosavadní profesionalitu a loajálnost.

V létě bude volný

Dvaatřicetiletý Čech v této sezóně odchytal za Blues devět utkání, třikrát udržel čisté konto a dohromady inkasoval jen pět branek. Naposledy chytal v neděli při výhře Blues 3:0 v FA Cupu nad Watfordem.

Na ostrovech má stále vynikající renomé a tak není vyloučeno ani jeho případné letní angažmá v Liverpoolu. S bídnou formou Reds v letošním ročníku se svezla i dosavadní jednička Simon Mignolet. „Arsenal by mohl udělat nabídku a také Liverpool potřebuje posílit na postu brankáře. Tyto kluby vědí, že Čech bude v létě k dispozici," citoval britský list Čechova agenta Viktora Koláře.

O Petra Čecha je značný zájem také mimo britské ostrovy. Dřívějšímu zájmu Realu Madrid nyní sekunduje římské AS, ale odchod českého gólmana do Serie A není pravděpodobný. Navíc Bílý balet se v posledních týdnech zaměřil na získání Davida de Gey z Manchesteru United.

Skončí Petr Čech po letošní sezóně v Chelsea?
Arsenal je ideální volbou
69,8 %
V Liverpoolu by byl za hvězdu
11,5 %
Měl by odejít do menšího týmu Premier League
1,9 %
Ne, zůstane na Stamford Bridge
5,3 %
Zvolí jiné zahraniční angažmá
6,3 %
Překvapivě se vrátí do Sparty
5,2 %
Celkem hlasovalo 11454 čtenářů.

Reklama

Související témata: