Hlavní obsah

Rosický do Řecka nepůjde, Olympiakos odmítl

Londýn/Praha

Kapitán fotbalové reprezentace Tomáš Rosický zůstává v Arsenalu, vážný zájem o jeho služby sice jevil řecký Olympiakos Pireus, který předložil nabídku tří miliónů eur (84 miliónů korun), ale čtyřiatřicetiletý záložník odchod z Londýna odmítl. Z transferu tak sešlo.

Foto: Tim Ireland, ČTK/AP

Tomáš Rosický se raduje z vítězné trefy proti QPR.

Článek

"Můžu potvrdit, že jsme to odřekli," řekl Rosického manažer Pavel Paska deníku Sport. "Kontaktovali jak Arsenal, tak mě, předložili oficiální nabídku. Ale sdělili jsme jim, že v tomto časovém termínu, tedy začátkem ledna, o přestupu neuvažujeme," dodal agent.

Důvodem Rosického rozhodnutí prý není to, že se v Olympiakosu změnil kouč a mužstvo převzal Portugalec Vítor Pereira. Český hráč totiž nabídku odmítl ještě před trenérskou rošádou.

Lídr reprezentace odehrál v základní sestavě tři z posledních čtyř soutěžních duelů Arsenalu, ale jinak na podzim hlavně vysedával na lavičce.Rosický má údajně i nabídky z Anglie, manažer Wenger ho však nechce pustit ani na hostování.

V této sezóně Premier League Rosický zasáhl jen do pěti kol, dalších šest startů si za Kanonýry připsal v součtu Ligy mistrů a pohárových soutěží v Anglii.

Reklama