Hlavní obsah

Wenger válčí s kuřáky. Szczesny dostal pokutu, sám kouč si ale kdysi zapálil i na lavičce

Londýn

Hříšník Wojciech Szczesny dostal pokutu 20 000 liber a omluvil se. Kouření v šatně po novoročním utkání se Southamptonem mu jen tak neprošlo, ale v bráně možná zůstane i proti Stoke City o víkendu, i když kouč Arséne Wenger to nepotvrdil.

Foto: Andrew Winning, Reuters

Arséne Wenger velmi nelibě nesl nezdary hráčů Arsenalu na hřišti Southamptonu.

Článek

Kouření fotbalistů a disciplína v Arsenalu, to jsou teď častá témata britských médií. Jack Wilshere byl nedávno také lapen s cigaretou. Wengera to nenechává chladným, přitom sám kdysi kouřil. Bylo to spojeno s vojenskou službou. „Obklopovali mě kuřáci, dostávali jsme zaplaceno v cigaretách. Kouřil jsem i jako začínající kouč," přiznával a dokazují to také fotografie z lavičky AS Monaco. „Teď vím, že to není dobré," podotkl podle britských médií.

Brankář jeho týmu si zapálil přímo v šatně po prohře 0:2 v Southamptonu. „Udělal chybu, není první ani poslední. Líbí se mi, že se dokáže poučit z chyb," podotkl kouč na brankářovu adresu.

Bez větších komentářů nechal Wenger slova Macieje Szczesného, brankářova otce. Ten coby bývalý gólman v minulých dnech hájil syna a posměšně mluvil o obraně Arsenalu, zejména o Mertesackerovi. „Má schopnosti nosorožce," vyjádřil se gólmanův otec. „Nebudu poslouchat táty, mámy, ani dědečky a babičky," reagoval Wenger.

Odmítavě se vyjádřil ke spekulacím, že do jeho týmu dříve či později přibude Petr Čech. „On je v Chelsea. A my máme tři skvělé brankáře," odkázal na Wojciecha Szczesného, Damiána Martineze a také Davida Ospinu, který byl ovšem v minulých týdnech zraněný.

Reklama

Související témata: