Hlavní obsah

Čech se při záskoku blýskl: Když vyhrajeme všechny zápasy, nemusíme se o titul bát

Londýn

Podruhé v sezóně nastoupil gólman Chelsea Petr Čech v anglické Premier League v základní sestavě a důvěru trenéra Josého Mourinha rozhodně nezklamal. Spolehlivým výkonem a vychytaným 225. čistým kontem v bráně Blues pomohl k sobotní výhře nad Newcastlem 2:0. Vydařený záskok za zraněného kolegu Courtoise ho pochopitelně potěšil.

Foto: Toby Melville, Reuters

Petr Čech se raduje po ligové výhře nad Newcastlem.

Článek

„Nejdůležitější je samozřejmě výhra, i když čisté konto to celé dělá ještě lepší. Po porážce na Tottenhamu jsme se v lize chtěli odrazit zpět," komentoval výsledek na stránkách Chelsea Čech.

„Vyhráli jsme zápas v FA Cupu, ale tenhle (s Newcastlem) byl velmi důležitý. Mohli jste vidět, že Newcastle sem přijel s tím, že nemá co ztratit. Obzvlášť v první půli pak znamenal velkou hrozbu," připomněl gólman.

Pomohl až první gól

Sám se blýskl nejprve proti tvrdému přímému kopu Gouffrana, pak si poradil s přízemní střelou Cabella, po Sissokově pokusu mu následně pomohla branková konstrukce.

Čech si se svými spoluhráči mohl trochu oddechnout až po vedoucím gólu Oscara těsně před odchodem do kabin. „První gól nám samozřejmě pomohl dostat se přes velmi těžké momenty. V první půli jsme udělali několik chyb při držení míče, což dodalo soupeři sebevědomí. Získával odražené míče a my jsme měli co dělat, abychom se dostali do svého rytmu. Ve druhé půli už jsme se ale zlepšili," těšilo plzeňského rodáka.

Díky zaváhání Manchesteru City proti Evertonu (1:1) se Blues znovu dostali do čela soutěže s dvoubodovým náskokem. „My se ale musíme koncentrovat především na sebe. Když vyhrajeme všechny zbývající zápasy, tak se nemusíme o titul strachovat. Ale víte, jak to v lize chodí, nemůžete všechno vyhrát. Je třeba se o to pokoušet v každém zápase a být si na konci sezóny jist, že máte maximum možných bodů.

Vybojuje v této sezóně Chelsea titul?
Ano
84 %
Ne
16 %
Celkem hlasovalo 7465 čtenářů.

Reklama

Související témata: