Hlavní obsah

Bývalý sparťanský útočník Bony míří za miliardu do City

Swansea

Bývalý sparťanský útočník Wilfried Bony přestoupí ze Swansea do Manchesteru City za 28 miliónů liber (zhruba miliardu korun). Podle BBC se už oba kluby Premier League na odstupném dohodly a transfer by měl být dokončen do 48 hodin.

Foto: Phil Noble, Reuters

Bony Wilfried (vpravo) v dresu Swansea bojuje o míč v ligovém duelu s liverpoolským Jordanem Hendersonem.

Článek

Šestadvacetiletý Bony přišel do Swansea v roce 2013 z Arnhemu za 12 miliónů liber a stal se nejdražším hráčem velšského klubu v historii. V kalendářním roce 2014 byl s 20 brankami nejlepším střelcem anglické ligy.

Částka 28 miliónů liber je téměř dvakrát vyšší, než byl dosavadní přestupový rekord Swansea z roku 2012, kdy prodala za 15 miliónů Joea Allena do Liverpoolu.

Úřadující angličtí mistři City předpokládají, že dohoda s Bonym na podmínkách smlouvy a lékařská prohlídka budou pouze formalitou. Situaci by neměl zkomplikovat ani Bonyho odjezd na mistrovství Afriky, kde bude v příštích týdnech reprezentovat Pobřeží slonoviny.

O bývalou oporu Sparty z let 2008-2011 se údajně zajímaly také další anglické velkokluby Arsenal, Liverpool a Tottenham. V souboji o Bonyho nicméně uspěl bohatý celek z Manchesteru, jenž potřeboval posílit útok kvůli častým zdravotním potížím Sergia Agüera, Edina Džeka a Stevana Jovetiče.

Reklama

Související témata: