Hlavní obsah

Kalas nepřekvapil, bude se ještě zlepšovat, tvrdí kouč Middlesbrough Karanka

Londýn

Jen chvála se hrne na hlavu Tomáše Kalase po premiéře v novém působišti. Trenér Middlesbrough Aitor Karanka ocenil výkon českého fotbalisty v sobotním utkání druhé anglické ligy proti Readingu (0:0). Španělského kouče ale prý kvalita obránce hostujícího z Chelsea nepřekvapila a věří, že Kalas bude hodně platným hráčem.

Foto: Ondřej Pýcha pro SPORT INVEST Group

Fotbalista Tomáš Kalas.

Článek

Reprezentant do 21 let odehrál první ligový zápas v této sezóně, protože během nepovedeného podzimního hostování v bundesligovém Kolíně nad Rýnem vůbec nedostal šanci v prvním týmu.

"Tomáš je velmi dobrý. Je to těžké pro hráče, který nenastupoval a je v mužstvu nový. Jeho výkon pro mě však nebyl překvapením, protože ho znám a vím, jakým typem fotbalisty je," řekl Karanka pro klubový web.

"V minulé sezóně odehrál za Chelsea jedno fantastické utkání na Anfieldu proti Liverpoolu. Známe ho už dlouho, proto je tady s námi. Bude se zlepšovat," přidal bývalý zadák Realu Madrid nebo Athleticu Bilbao.

Dostal hned šanci a vydržel

Přestože Kalasovo půlroční hostování bylo definitivně dotaženo až v pátek, Karanka mu ihned dal šanci v základní sestavě na pozici pravého beka. "Stejně jako někteří ostatní odehrál celých 90 minut a mohl být zcela vyčerpaný, ale vydržel a to je hlavní," ocenil trenér čtvrtého celku soutěže.

Věří, že jednadvacetiletý olomoucký odchovanec bude pro Middlesbrough okamžitou posilou v bojích o postup do Premier League. "Bude samozřejmě potřebovat zápasy, ale už proti Readingu ukázal kvalitu. Přes svoje mládí je zkušený. Má velmi dobrou budoucnost, ale pro nás je to výborný fotbalista pro přítomnost," konstatoval Karanka.

"Na pravém obránci jsme vždycky měli problémy, ale díky němu jsme mnohem lepší, protože nyní je ta pozice pokryta velmi dobrým hráčem," dodal jednačtyřicetiletý trenér, jehož svěřenci se v dalším duelu střetnou v sobotu s Huddersfieldem.

Reklama

Související témata: